Proiect inedit în România: Plantezi copaci pentru autorizaţie de construcţie. De câţi pomi este nevoie pentru o casă

Postat la 15 august 2017 1359 afişări

Pentru că defrişarea pădurilor sau a copacilor este o problemă foarte mare, oraşul braşovean Ghimbav, a realizat un proiect inedit. Potrivit acestui proiect, autorizaţiile pentru realizarea unor construcţii vin la pachet şi cu obligaţia de a planta pomi fructiferi sau arbori. Astfel, fiecare casă construită are obligaţia să planteze câte trei pomi, iar fiecare bloc de locuit câte un pom pentru fiecare apartament. În aşa fel oraşul îşi propune o întreagă reconstrucţie ecologică.

Proiect inedit în România: Plantezi copaci pentru autorizaţie de construcţie. De câţi pomi este nevoie pentru o casă

Consilierii locali din oraşul braşovean Ghimbav au aprobat la finele lunii februarie proiectul „Reconstrucţia ecologică”.

Potrivit acestuia, cei care solicită eliberarea de autorizaţii de construcţie pentru locuinţe au obligaţia de a planta pomi fructiferi sau arbori. Astfel, pentru fiecare casă care se va construi de acum înainte vor trebui plantaţi trei pomi fructiferi, în timp ce pentru blocurile de locuinţe care se vor construi în oraş vor trebui plantaţi câte un pom fructifer sau arbore de fiecare unitate locativă, scrie antena3.ro.

În caz contrar, amenzile sunt de 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi 3.000 de lei pentru dezvoltatori. În hotătâre se mai arată că „persoanele fizice care se căsătoresc vor putea planta pe domeniul public un pom”, dar şi că „pentru fiecare nou-născut , părinţii vor putea planta pe domeniul public un pom care va purta numele copilului”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.