Plus de peste 17% pentru Albalact la 9 luni

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 16 noiembrie 2016 90 afişări

Grupul Albalact, acum parte din Lactalis – cel mai mare grup internaţional din industria mondială a lactatelor - încheie cel de-al treilea trimestru din acest an cu venituri în creştere şi un profit semnificativ mai mare faţă de anul trecut.

Plus de peste 17% pentru Albalact la 9 luni

Raportările financiare IFRS arată că Grupul Albalact a înregistrat la 30 septembrie 2016 un venit net consolidat de aproape 367 milioane de  lei, cu 17,29% mai mare decât venitul net consolidat al grupului obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul net obţinut de Grupul Albalact, la sfârşitul celor trei trimestre din 2016, este de 23,8 milioane de lei, reiese din raportările financiare IFRS consolidate.

Situaţiile financiare întocmite conform standardelor internaţionale de raportare financiară adoptate de Uniunea Europeană (IFRS) cuprind rezultatele consolidate ale Albalact SA şi ale societăţilor Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deţine. Listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în 2015 a determinat retratarea situaţiilor financiare întocmite de cele trei companii din grupul Albalact, înlocuindu-se raportarea individuală conform Ordinului Ministerului Finanţelor Publice 1802/2014 (OMFP) cu raportarea consolidată conform IFRS.

Raportarea individuală conform OMFP arată, de asemenea, că, individual, S.C. Albalact S.A. şi-a majorat afacerile nete cu 18,56% după 9 luni ale anului 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri înregistrată individual de compania S.C. Albalact S.A., conform raportărilor OMFP, este de 429,3 milioane de lei, în trimestrul III al anului 2016.

Compania Albalact este în continuare liderul industriei româneşti de lactate. “Creşterea profitabilă de astăzi este rezultatul proiectelor importante pe care le-am susţinut în ultimul an, dar se datorează, în parte, şi unui management mai eficient al costurilor. Investiţiile în marketing au fost la fel de importante şi anul acesta pentru companie”, declară Stephane Batoux, director general al Albalact.

Albalact este lider cu brand-ul Zuzu în piaţa de lapte (lapte UHT şi lapte pasteurizat) încă din anul 2008. Albalact mai este lider de piaţă pe segmentul untului de masă şi pe segmentul smântână, cu brand-ul omonim Albalact.

Albalact este acum parte a grupului Lactalis - cea mai mare companie de produse lactate din lume, cu o cifră de afaceri de 17 miliarde euro în 2015. Albalact a intrat în Grupul Lactalis în urma licitaţiei care s-a încheiat cu succes pe 19 septembrie 2016, la Bursa de Valori Bucureşti.

Lactalis este prezent în 83 de ţări de pe toate continentele, deţine unităţi de producţie în 43 de ţări din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
albalact,
lactate,
industrie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.