BAT investeşte 100 milioane de euro în fabrica de la Ploieşti în următorii cinci ani şi mută producţia de capsule neopods din Marea Britanie pe plan local

Autor: Florin Casota Postat la 15 noiembrie 2016 834 afişări

BAT investeşte 100 milioane de euro în fabrica de la Ploieşti în următorii cinci ani şi mută producţia de capsule neopods din Marea Britanie pe plan local

British American Tobacco Romania, cel mai important jucător din industria tutunului din România, a anunţat marţi, o investiţie de 1 miliard de euro în operaţiunile companiei de pe plan local.

Compania britanică are pe plan local o fabrică la Ploieşti, un centru de servicii (call center), unde lucrează în jur de 700 de oameni şi deservesc activităţile companiei pe plan global, şi divizia comercială, care vinde produsele companiei pe piaţa românească. Investiţia de 1 miliard va merge către cele trei entităţi de-a lungul anilor. Concret BAT va investi 100 milioane de euro în fabrica din Ploieşti în următorii cinci ani, urmând să devină a doua ca importanţă din Europa la nivel de grup.

Mai mult, compania va muta producţia de capsule de nouă generaţie „neopods” pentru ţigara electronică  „glo Ifuse” din Marea Britanie la fabrica din Ploieşti, mărinduse în acelaşi timp şi producţia. Francisco Toso, directorul general al fabricii British American Tobacco din Ploieşti, a declarat că investiţia de 100 de milioane de euro va creşte producţia totală a fabricii (ţigări tradiţionale + tigări electronice) cu 20%. Odată cu această investiţie, compania a anunţat că va crea 100 de noi locuri de muncă la fabrica din Ploieşti.

„România este un mediu favorabil investiţiilor, cu oameni bine pregătiţi şi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în 2016, creştere la care suntem mândri că am putut contribui şi noi. Drept urmare, dorim să continuăm impactul pozitiv pe care îl avem în economia locală prin angajamentul nostru pe termen lung, inclusiv în securizarea celor peste 2.000 de locuri de muncă din întreaga ţară şi crearea altora în următorii ani”, a declarat Gemma Webb, director general British American Tobacco

British American Tabacoo a avut afaceri de 1.656 de milioane de euro în 2015 pe plan local, în creştere cu 6% faţă de 2014, şi un profit de 98 de milioane de euro, faţă de 80 de milioane în 2014.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.