Numărul firmelor nou înfiinţate atinge un nou record ca urmare a eliminării taxelor de la Registrul Comerţului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 mai 2017 278 afişări

Eliminarea unor taxe şi tarife începând cu 1 februarie 2017 a dat un nou imbold îniţiativei antreprenoriale din România: înfiinţările de firme (SRL) au atins un nou record al ultimilor cinci ani, iar înfiinţările de PFA au început să crească din nou, chiar dacă nu traversează cele mai bune vremuri din istoria recentă.

Numărul firmelor nou înfiinţate atinge un nou record ca urmare a eliminării taxelor de la Registrul Comerţului

În lunile februarie şi martie din 2017 au fost înfiinţate 17.607 firme (SRL) în România, cu 8,3% mai multe decât în aceleaşi două luni ale anului trecut, când fuseseră înfiinţate 16.244 firme, reiese din datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), intrepretate de REGnet.ro. Evoluţia pentru lunile februarie şi martie, în ultimii şase ani, poate fi uşor de urmărit în graficul de mai jos.

În ceea ce priveşte înfiinţările de PFA creşterea este de 19% în februarie şi martie 2017, faţă de aceleaşi două luni din 2016, la un total de 9.182 înfiinţări. Faţă de 2016 se observă o creştere evidentă (+19%), însă înfiinţările de PFA rămân mai jos faţă de toate lunile februarie şi martie ale anilor anteriori.

În România au fost înfiinţate peste 2,8 milioane de afaceri din decembrie 1990 şi până în martie 2017, dintre care 1,32 milioane au fost radiate între timp. Astfel, rata de supravieţuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reuşesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani. De asemenea, o analiză asupra sezonalităţii înfiinţărilor de SRL şi PFA din România, realizată pe ultimii cinci ani, relevă faptul că primăvara este anotimpul în care iniţiativa antreprenorială cunoaşte cel mai mare avânt.

REGnet.ro este o firmă specializată în înfiinţarea şi modificarea online a societăţilor comerciale (SRL) şi persoanelor fizice autorizate (PFA).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.