Schimbări majore la Tarom: Cea mai nouă surpriză pe care le-o pregăteşte compania clienţilor

Postat la 22 mai 2017 333 afişări

Compania aeriană de stat Tarom va primi miercuri în flotă primul avion Boeing 737-800, achiziţionat recent şi numit “Sarmizegetusa”, potrivit oficialilor companiei, urmând ca ulterior să primească cea de-a doua aeronavă.

Schimbări majore la Tarom: Cea mai nouă surpriză pe care le-o pregăteşte compania clienţilor

Tarom, care a transportat anul trecut doar 2,41 milioane de pasageri are o flotă de 21 de avioane. În octombrie, două avioane Airbus A310 au fost retrase pe motiv că nu mai erau eficiente din punct de vedere al consumului. La început de an, Tarom a demarat achiziţia a două aeronave în leasing operaţional.

 

Tarom a fost prima companie pe care statul a experimentat proiectul „CEO privat“, dar acesta a eşuat odată cu revocarea din funcţie a lui Christian Heinzmann, belgianul care a ocupat poziţia de CEO privat la Tarom din 2012 până în martie anul trecut.

 

Pe piaţa aeriană competiţia este din ce în ce mai puternică odată cu dezvoltarea transportatorilor low-cost. Wizz Air, liderul pieţei, cu 5,5 mil. pasageri anul trecut, Blue Air şi Ryanair.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.