Noul Hawaii: China îşi propune să transforme o insula tropicală într-una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 mai 2018 114 afişări

Noul Hawaii: China îşi propune să transforme o insula tropicală într-una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume

Insula tropicală Hainan din China oferă locuinţe şi acces rapid la vize de muncă, în cadrul unei campanii ambiţioase prin care chinezii vor să atragă un milion de rezidenţi noi până în 2025.

China încearcă să transforme Hainan în „capul de afiş” reprezentativ al ţării pentru a spori turismul şi pentru a impulsiona dezvoltarea economică, potrivit Business Insider.

Cu o populaţie actuală de 9,3 milioane de oameni, provincia sudică, aleasă recent de preşedintele Xi Jinping drept viitoarea cea mai mare zonă de comerţ liver din China, speră să atragă primii 200.000 de nou-veniţi până în 2020, potrivit unui comunicat guvernamental.

Din cei 1 milion de rezidenţi noi pe care vrea să îi atragă până în 2025, o „mare parte” vor fi străini.

Insula aşteaptă oameni calificaţi pe diverse domenii profesionale şi speră să îi atragă atât din China, cât şi din toată lumea, chiar şi din ţări precum Hong Kong, Macau şi Taiwan, iar toată lumea este invitată să aplice pentru vize de şedere permanentă pentru ei şi pentru familiile lor.

Wang Lijing, preşedintele unei companii locale de supraveghere a activităţii inginereşti, spune că susţine planul de a atrage forţă de muncă pe insulă, la care localnicii se referă drept „Hawai-ul Chinei”.

„Per total, este o mişcare bună”, spune el. „Hainan are nevoie de noi talente, mai ales acum când a fost aleasă drept zonă de comerţ liber”.

Wang spune că s-a mutat în Hainan în 1992 şi că localnicii sunt „destul de toleranţi” faţă de nou-veniţi. Ceea ce este important acum este ca provincia să dezvolte o economie sănătoasă, ca nou-veniţii să îşi dorească să rămână.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
insula,
transformare,
destinatii,
propunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.