Parteneriat de zile mari: Apple şi Volkswagen vor dezvolta împreună maşini autonome, după ce gigantul american a fost refuzat de BMW şi Mercedes-Benz

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 mai 2018 184 afişări

Parteneriat de zile mari: Apple şi Volkswagen vor dezvolta împreună maşini autonome, după ce gigantul american a fost refuzat de BMW şi Mercedes-Benz

După ce a curtat BMW şi Mercedes-Benz şi a fost refuzată, compania Apple va încerca să dezvolte maşini autonome cu producătorul Volkswagen, potrivit CNBC.

În ultimii ani, Apple a încercat să încheie parteneriate cu producătorii de lux BMW şi Mercedes-Benz, pentru a dezvolta împreună cu aceştia maşini electrice autonome, potrivit surselor citate de publicaţia americană.

În schimb, Apple a semnat un contract cu Volkswagen pentru a transforma dubele T6 Transporter în vehicule autonome pentru angajaţi – un proiect în care va fi implicată întreaga echipă a americanilor destinată automobilelor.

Proiectul Apple de a dezvolta propria maşină autonomă s-a lovit de refuzul producătorilor auto şi a suferit mai multe modificări de direcţie care au dus la o serie de concedieri. Divizia Apple responsabilă pentru cercetarea şi dezvoltarea în domeniul maşinilor autonome a rămas cu aproape jumătate din cei 1.000 de angajaţi pe care îi avea în urmă cu doi ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
dezvoltare,
bmw

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.