Imprimantă de faţadă

Postat la 25 mai 2018 67 afişări

Odată cu răspândirea imprimantelor 3D, apar propuneri de utilizare a acestora şi în domeniul imobiliar pentru construcţia de case, iar o firmă de arhitectură şi inginerie din New York, EDG, consideră că ar putea fi folosite cu succes şi în procesul de restaurare a faţadelor clădirilor istorice, proces care în mod normal este foarte costisitor.

Imprimantă de faţadă

Soluţia propusă de EDG, scrie The Independent, nu este însă de a tipări 3D ornamente de faţadă, deoarece costurile sunt încă prea mari, ci tipărirea unor matriţe de coloane, cornişe şi alte elemente folosind imagini ale clădirii ce se doreşte a fi restaurată, după care să se realizeze piesele necesare. Soluţia poate fi aplicată, consideră EDG, şi la clădiri noi cărora proprietarii doresc să le dea un aspect mai deosebit. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.