LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Motivul penibil pentru care Noua Zeelandă vrea să aducă imigranţi să muncească în ţară. De ce companiile nu pot angaja localnici

Autor: Florin Casota Postat la 27 februarie 2017 14819 afişări

Comentariile premierului vin în contextul în care s-a dezvăluit că peste 71,300 de imigranţi au venit în ţară în 2016. Dintre aceştia cei mai mulţi sunt australieni.

Motivul penibil pentru care Noua Zeelandă vrea să aducă imigranţi să muncească în ţară. De ce companiile nu pot angaja localnici

Prim-ministrul Noii Zeelande motivează inabilitatea cetăţenilor de a trece testul anti-drog la angajare ca unul dintre motivele pentru care ţara are nevoie de imigranţi, informează site-ul stuff.co.nz

 

Într-o conferinţă de presă, English a fost întrebat care sunt motivele pentru care cei 140.000 de neozeelandezi şomeri nu au putut acoperi nevoile de muncitori calificaţi din această ţară cu 4,8 milioane de locuitori.

 

"Unul dintre obstacolele din prezent este pur şi simplu testul anti-drog", a spus premierul. "Conform regulilor privind siguranţa la locul de muncă, nu poţi avea angajaţi sub influenţa drogurilor, iar mulţi dintre tineri nu pot trece acest test", a adăugat el.

 

Angajatorii s-a plâns lui English că nu pot găsi oameni pentru locurile de muncă oferite. English a mai declarat în aceeaşi conferinţă de presă că nivelul record al imigraţiei nu este o problemă pentru Noua Zeelandă.

 

Opoziţia a declarat că numărul tot mai mare de imigranţi reprezintă o problemă şi înrăutăţeşte criza locuinţelor şi afectează bugetele pentru infrastructură şi serviciile sociale. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.