Liderul formaţiunii Dreapta Liberală, despre legea privind autoritatea poliţiştilor: Permite ca Poliţia să acţioneze discreţionar

Postat la 17 decembrie 2018 33 afişări

Viorel Cataramă, preşedintele formaţiunii Dreapta Liberală, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că a cerut oprirea de la promulgare a legii privind autoritatea poliţiştilor, deoarece aceasta permite oamenilor legii să acţioneze discreţionar şi chiar să comită abuzuri.

Liderul formaţiunii Dreapta Liberală, despre legea privind autoritatea poliţiştilor: Permite ca Poliţia să acţioneze discreţionar

"Azi în România, politiştii beneficiază de prezumţia de legalitate numai în virtutea faptului că sunt poliţişti, existând astfel posibilitatea unor abuzuri fără ca acestea să poată fi contracarate. În forma în care a fost adoptată, legea prevede numai drepturi pentru politişti, nu şi obligaţii, permiţându-le acestora să decidă discreţionar şi fără o bază reală intervenţia pe proprietatea privată.

 

Asfel, poliţiştii, sub pretextul conferit de lege pot intra în proprietatea privată pentru: plantarea de probe şi ''găsirea'' lor în cursul unor astfel de intervenţii, înlăturarea unor probe, ştergerea urmelor unor acţiuni ilegale anterioare, sustrageri de bunuri, răzbunări...", a declarat Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.