CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Stoparea scăderii producţiei, principalul obiectiv pentru Romgaz

Postat la 19 septembrie 2013 45 afişări

Principalul obiectiv al planului de administrare al Romgaz este stoparea scăderii producţiei, iar dacă nivelul producţiei companiei de acum 10-12 de ani s-ar fi păstrat importurile de gaze ar fi fost aproape de zero, a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei Privatizare a Departamentului Energie.

CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Stoparea scăderii producţiei, principalul obiectiv pentru Romgaz

 "În cazul Romgaz, cu datorii aproape de zero, nu era nevoie o listare pe bursă pentru a atrage investiţii. La Romgaz era nevoie de o creştere a performanţei. Noi am ţinut morţiş ca în planul de administrare principalul obiectiv să fie stoparea scăderii producţiei. Dacă Romgaz şi-ar fi pastrat producţia de acum 10-12 de ani, importurile României ar fi fost aproape zero", a spus Dumitraşcu, prezent la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.

În ultimii ani, producţia Romgaz Mediaş a scăzut cu o medie anuală de 4,7%.

Întrebat de ce Romgaz nu a luat măsuri pentru a stopa scăderea producţiei, Dumitraşcu a spus că nu are un răspuns.

"N-am cum să mă pun în poziţia celor care au fost în diverse poziţii în Romgaz, care au acceptat această realitate. Investiţii s-au făcut, că nu s-au finalizat e la fel de adevarat, poate au fost investiţii neadecvate", a spus Dumitraşcu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conferinta-mediafax-talks-about-energy-stoparea-scaderii-productiei-principalul-obiectiv-pentru-romgaz-11357489
11357489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.