Bashar al-Assad recunoaşte că Siria deţine arme chimice şi susţine că le va distruge

Autor: Ana Borlescu Postat la 19 septembrie 2013 39 afişări

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a recunoscut că ţara sa deţine arme chimice şi a asigurat că acest arsenal va fi distrus, într-un interviu pentru televiziunea americană FoxNews difuzat miercuri seară.

Assad, al cărui interviu a fost realizat marţi la Damasc, a declarat că această operaţiune va costa "un miliard de dolari" şi va dura cel puţin un an.

Preşedintele sirian a recunoscut că "prin aderarea săptămâna trecută la un tratat internaţional privind armele chimice", Siria şi-a dat acordul "pentru a se debarasa de aceste arme, pentru a le distruge".

"Cred că este o operaţiune foarte complicată din punct de vedere tehnic. Va necesita mulţi bani, în jur de un miliard" de dolari.

Distrugerea va respecta "un anumit calendar (...) va fi nevoie de un an, mai mult sau mai puţin", a declarat Assad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SIRIA,
ASSAD
/actualitate/bashar-al-assad-recunoaste-ca-siria-detine-arme-chimice-si-sustine-ca-le-va-distruge-11357177
11357177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.