Cele mai grave accidente nucleare din istorie (GALERIE FOTO)

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 aprilie 2016 4715 afişări

Fukushima era considerat, marti, al doilea cel mai grav incident nuclear dupa Cernobil, un incident de gradul sase din sapte posibile conform scalei Agentiei pentru Energie Atomica. O a treia explozie a avut loc la reactorul Doi, dupa deflagratiile de la reactoarele Unu si Trei si un incendiu la reactorul numarul patru.

Conform Agentiei pentru Energie Atomica (IEA) un incident de gradul sase este unul serios, care a permis eliberarea in atmosfera a unor cantitati semnificative de materiale radioactive. Nivelul sapte este un accident major, cu eliberare de materiale radioactive care afecteaza mediul si sanatatea oamenilor. Va prezentam cele mai grave zece accidente nucleare din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
accidente,
centrale nucleare,
Fukushima,
Cernobil
/actualitate/cele-mai-grave-accidente-nucleare-din-istorie-galerie-foto-8063443
8063443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.