Care este alimentul numărul 1 pentru întărirea sistemului imunitar în acest sezon al răcelilor şi gripei
Nutriţioniştii dezvăluie alimentul numărul 1 pentru întărirea sistemului imunitar în acest sezon al răcelilor şi gripei.
Nutriţioniştii americani au identificat alimentul numărul 1 pentru întărirea sistemului imunitar în acest sezon al răcelilor şi gripei: somonul.
Experţii spun că somonul oferă o combinaţie unică de nutrienţi esenţiali pentru combaterea bolilor. Alimentul numărul 1 pentru întărirea sistemului imunitar în acest sezon al răcelilor şi gripei reuneşte proteine, omega-3, vitamina D şi zinc.
„Puteţi preveni sau poate scurta perioada în care sunteţi bolnav în timpul iernii, întărind diversele elemente care susţin imunitatea”, a explicat Kaushik Govindaraju, internist la Medical Offices of Manhattan, pentru publicaţia americană Prevention.
Deşi multe alimente bogate în nutrienţi pot susţine sistemul imunitar, somonul oferă o combinaţie rară de substanţe esenţiale pentru sănătate.
În primul rând, conţine proteine de calitate. „Anticorpii sunt compuşi din proteine şi protejează organismul de infecţii şi substanţe nocive”, a explicat Vanessa Imus, nutriţionist.
Proteinele ajută, de asemenea, la întărirea organismului şi la creşterea energiei. Ambele sunt esenţiale pentru combaterea bolilor.
Somonul este, de asemenea, o sursă importantă de acizi graşi omega-3. S-au dovedit a îmbunătăţi funcţia celulelor imunitare, potrivit unei analize publicate în revista Molecular Nutrition and Food Research.
Dar avantajele nu se opresc aici. Somonul este una dintre puţinele surse alimentare de vitamina D. Aceasta joacă un rol important în menţinerea unui sistem imunitar puternic.
„În lunile de iarnă, zilele sunt mai scurte şi expunerea la razele UV benefice ale soarelui este limitată”", a explicat medicul Govindaraju.
„Organismul nostru utilizează în mod natural aceste raze UV pentru a metaboliza vitamina D. Aşa că este logic ca majoritatea oamenilor să înregistreze o scădere a nivelului de vitamina D în timpul iernii”.
Cercetările publicate în revista Experimental and Molecular Pathology arată că vitamina D ajută la menţinerea funcţionării optime a sistemului imunitar şi la producerea de celule care combat bolile, astfel încât consumul de alimente precum somonul, care conţin vitamina D, este o alegere excelentă.
Deşi nu conţine cantităţi mari, somonul furnizează şi zinc, un alt mineral care susţine sistemul imunitar. Potrivit cercetărilor publicate în Frontiers in Nutrition, o deficienţă de zinc poate duce la dezechilibre în sistemul imunitar, care îngreunează lupta organismului împotriva infecţiilor.
„Un aport adecvat de proteine ajută la susţinerea sistemului musculo-scheletic, care constituie o parte esenţială a funcţiei imunitare”, a adăugat doctorul Govindaraju.
Experţii recomandă includerea acestei surse sănătoase de proteine în meniul săptămânal pentru a susţine sistemul imunitar în sezonul rece şi gripal.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe alephnews.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro













