Antreprenoarea din România cu afaceri de 120 de milioane de lei şi 1.200 de angajaţi: ”Vindem în 50 de ţări şi nu mai facem faţă cererii”

Postat la 22 iunie 2018 2866 afişări

Nişa pe care Doina Cepalis a găsit-o – producţia de scaune auto pentru copii – a condus-o la creşteri constante ale afacerii, care a ajuns astăzi la un grup format din trei companii ce administrează un total de şase unităţi de producţie în trei judeţe: Neamţ, Iaşi şi Botoşani. Antreprenoarea ocupă locul 51 în clasamentul celor mai admiraţi CEO de pe piaţa locală.

Antreprenoarea din România cu afaceri de 120 de milioane de lei şi 1.200 de angajaţi: ”Vindem în 50 de ţări şi nu mai facem faţă cererii”

Doina Cepalis a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Iaşi, apoi a lucrat timp de mai mulţi ani în contabilitate. În 1990 a devenit directorul economic al retailerului Moldova SA, care avea circa 200 de angajaţi şi 37 de magazine. Lanţul de magazine a fost privatizat prin metoda MEBO în 1994, iar antreprenoarea a devenit acţionar, cumpărând un pachet majoritar.

Compania a intrat în domeniul producţiei de scaune auto în 2007, printr-o colaborare cu Team Tex, cel mai mare de distribuitor de scaune auto din Europa. În primul an de colaborare, compania a ajuns la 147 de angajaţi şi la o cifră de afaceri la de 230.000 de euro prin producţia de huse pentru scaunele auto. Din septembrie 2008, compania a început să producă şi centuri de siguranţă pentru scaunele auto, iar în 2011, antreprenoarea a investit în fosta fabrică de mase plastice din Iaşi, reuşind astfel să producă şi necesarul de piese plastice folosite în asamblare; în 2012 şi-a lansat gama proprie de produse, MIGO. În prezent, grupul îşi trimite produsele în peste 50 de ţări de pe patru continente.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.