Importatorul de băuturi B.D.G. Import mizează pe brandurile Glenfiddich şi Monkey Shoulder pentru a-şi majora veniturile cu 50 mil. lei în următoarele 12 luni

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 18 aprilie 2024 19 afişări

B.D.G. Import, unul dintre cei mai mari importatori de băuturi spirtoase de pe plan local, a a­dău­gat începând cu această lună produsele William Grant & Sons în por­to­foliul său de venituri şi vrea să ajungă cu aceste produse la venituri de 55 de milioane de lei în primele 12 luni.

Importatorul de băuturi B.D.G. Import mizează pe brandurile Glenfiddich şi Monkey Shoulder pentru a-şi majora veniturile cu 50 mil. lei în următoarele 12 luni

B.D.G. Import, unul dintre cei mai mari importatori de băuturi spirtoase de pe plan local, a a­dău­gat începând cu această lună produsele William Grant & Sons în por­to­foliul său de venituri şi vrea să ajungă cu aceste produse la venituri de 55 de milioane de lei în primele 12 luni. Anterior, Wil­li­am Grant & Sons a co­laborat cu Ale­xan­drion Group, pro­du­cătorul local anunţând în august 2023 că încheie par­teneriatul cu com­pania din Scoţia.

B.D.G. Import, care are în spate ac­ţionari români şi o is­torie de 30 de ani pe piaţa locală de băuturi alcoolice, a ter­minat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 365 de mili­oa­ne de lei, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, con­form calcu­lelor ZF făcute pe baza informaţiilor furnizate de com­pa­nie şi a celor de la Ministerul de Finanţe aferente anului 2022.

„Aşteptăm cu nerăbdare să reintroducem aceste branduri excepţionale pe piaţa românească şi să continuăm să modelăm piaţa băuturilor spirtoase din România“, a declarat Petru Berciu, fondator & managing partner B.D.G. IMPORT.

William Grant & Sons este o distilerie independentă, de familie, cu sediul central în Marea Britanie, fondată de William Grant în 1887, iar B.D.G. IMPORT va reprezenta exclusiv în România branduri renumite de whisky scoţian care includ Glenfiddich single malt, The Balvenie single malt, Monkey Shoulder blended malt şi Grant’s blended whisky, alături de Hendrick’s super premium Gin şi Tullamore D.E.W. Irish whiskey.

„William Grant & Sons caută activ oportunităţi de dezvoltare în Europa de Est. Experienţa şi expertiza B.D.G. Import în dezvoltarea categoriilor de băuturi premium şi super – premium, precum şi entuziasmul acestei echipei se aliniază perfect cu devotamentul nostru pentru construirea de branduri puternice“, a spus Doug Bagley, chief commercial officer, William Grant & Sons.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.