Cercetătorii au descoperit că secretul sănătăţii şi fericirii se leagă de o acţiune extrem de banală, pe care o poate face oricine

Postat la 18 aprilie 2024 686 afişări

Cercetătorii au descoperit că secretul sănătăţii şi fericirii se leagă de o acţiune extrem de banală, pe care o poate face oricine

Cercetătorii au descoperit că îmbrăţişările te scapă de anxietate. Studiu: Oamenii se simt bine când sunt atinşi pe cap sau faţă. Studiul a fost făcut pe 13 mii de participanţi din Germania şi Olanda.

Studiu: Bebeluşii au nevoie de mai multe îmbrăţişări decât bătrânii. Secretul sănătăţii şi fericirii stă în contactul fizic. Îmbrăţişările, de exemplu, pot îmbunătăţi sănătatea fizică şi mintală a oamenilor de toate vârstele, arată o analiză a peste 200 de studii anterioare. Atingerile reduc senzaţiile de durere, depresie şi anxietate, efectul fiind observat atât la copii, cât şi la adulţi, spun cercetătorii din Germania şi Olanda.

Deşi tipul de atingere nu contează, oamenii se simt cel mai bine când sunt atinşi pe cap sau pe faţă. În plus, atingerile mai scurte şi mai dese duc la rezultate mai pozitive, sugerează studiul, care a analizat 13 mii de participanţi.

Atingerea obiectelor, cum ar fi pături, perne sau chiar roboţi, pot ajuta cu sănătatea fizică, dar nu sunt la fel de bune pentru psihic.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetatori,
descoperire,
fericire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.