Topul masinilor noi cu cele mai ieftine revizii

Postat la 08 decembrie 2009 3138 afişări

Dupa pretul de achizitie, costurile de intretinere reprezinta al doilea element ca importanta in momentul cumpararii unei masini. Dar un automobil mai mic nu inseamna neaparat si costuri reduse

"Acum, cel mai important element in vederea achizitiei unui automobil este pretul. Clientii se gandesc si la costurile de intretinere, dar nu la fel de mult ca la pret", spune directorul unui dealer auto din Capitala. In acelasi timp el afirma ca traficul din serviceuri nu a scazut in ultimele luni, decat in ceea ce priveste vehiculele comerciale. Autoturismele vin in continuare pentru revizii, deoarece altfel si-ar putea pierde garantia.

In acelasi timp, tot mai multi importatori si dealeri gandesc noi strategii de a atrage noul val de clienti de service - cei care si-au achizitionat un automobil second-hand din Vest. Treptat, reclamele cu automobile proaspat-lansate au fost inlocuite de unele care prezinta masini in service - dar reparate cu piese originale.

"Cu siguranta s-a schimbat mentalitatea clientului roman. In plus, acum nu mai asteptam sa ne ceara el reduceri la revizii, ci ii oferim noi pachete de service. Spre exemplu, am lansat acum un pachet cu revizii standard, care ofera reduceri fata de progamele obisnuite", a spus Alin Tapalaga, directorul general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Romania, cel mai mare comerciant de masini de pe piata locala.

Pe de alta parte, exista dealeri care prefera sa ofere un pret mai avantajos pentru client in defavoarea unei oferte de servicii. "In general clientul roman nu gandeste pe termen lung. Il intereseaza chilipirul cel mai mult. Spre exemplu, atunci cand am lansat dealerul Subaru am oferit si o promotie care implica revizii gratuite, dar numai pe cativa clienti i-a interesat acest lucru", a subliniat Nicolae Sorescu, seful diviziei auto a grupului Radacini.

Ofertele speciale legate de revizii functioneaza de cele mai multe ori doar in cazul firmelor care achizitioneaza flote. "Sunt interesati in primul rand cei care achizitioneaza cateva zeci de masini. De obicei acestia se intereseaza de contracte speciale pentru a obtine discounturi", a spus Sorescu.

------

Sursa informatiilor prezentate: Companiile. In cazul BMW 120i, pachetul Basic Service este inclus in pretul mentionat.

Precizare: Au fost luate in calcul reviziile programate si consumabilele estimate a fi schimbate pana la 100.000 de kilometri, indiferent de intervalul de revizii.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/topurile-business-magazin/topul-masinilor-noi-cu-cele-mai-ieftine-revizii-5154856
5154856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.