People first
Silviu Andrei Petran, managing director Exploratist: „Încheiem anul cu un proiect exact aşa cum ni l-am imaginat. EverGreen Fest by HEINEKEN România a fost pentru echipa Exploratist examenul de final de an, absolvit, sperăm, cu brio. Satisfacţia noastră rezultă din mulţumirea clientului şi bucuria pe care soluţiile venite din expertiza noastră le aduc oamenilor din organizaţii. O nouă provocare, care ne-a confirmat că limita exigenţei, creativităţii şi pasiunii este extrem de departe.”

Evenimente „out of the box”

20 dec 2021 Autor: Andra Stroe

Când vine vorba de proiecte inovatoare, echipa agenţiei de employee experience Exploratist are o paletă largă de idei. Printre acestea s-a numărat şi ultimul eveniment organizat în 2021: EverGreen Fest. Ce formă a luat acesta?

Lansat sub umbrela unui concept de festival, EverGreen Fest este un eveniment de trei zile adresat mai multor grupuri ţintă – echipa HEINEKEN România, cu peste 1.100 de angajaţi, şi distribuitorii companiei. Acesta a fost implementat recent de Exploratist, prima agenţie de employee experience din România, fondată în anul 2011.

Obiectivul proiectului a fost comunicarea strategiei companiei şi a priorităţilor anului viitor într-o manieră neconvenţională şi inovatoare, cu scopul de a genera o cotă ridicată de engagement în rândul angajaţilor şi partenerilor de business. Evenimentul s-a desfăşurat pe durata a trei zile succesive, iar producţia fost creată în format de televiziune, cu un mix de elemente creative şi de entertainment. Prima zi a luat forma unui eveniment major destinat tuturor angajaţilor. În ziua următoare, conferinţa a continuat cu o agendă şi cu un conţinut personalizat, în funcţie de linia de business căreia angajaţii îi aparţineau. Audienţa din cea de-a treia zi a fost formată din distribuitorii parteneri ai HEINEKEN România.

„Focusul pe oameni şi formatele de televiziune invită oamenii într-o lume deschisă, de poveste, în care ei sunt pe primul loc”, spun reprezentanţii Exploratist. EverGreen Fest s-a desfăşurat în studioul cinematografic Castel Film, întins pe o suprafaţă de peste 1.300 de metri pătraţi. Conferinţa de trei zile a fost vizionată de publicul ţintă online, pe platforma Digital Stage, dezvoltată în Statele Unite, pe care Exploratist a lansat-o în România la începutul pandemiei pentru a răspunde provocării de a organiza evenimente online şi  hibrid. În cadrul evenimentului au fost susţinute 12 ore de repetiţii, 40 de ore de filmări, 70 de ore de editare video şi 12 ore de transmisie. La cele trei zile de conferinţă au participat 45 de speakeri, iar în online s-au conectat peste 1.000 de participanţi. Vorbitorii, de la conducerea companiei până la responsabilii de canale sau branduri, au susţinut o serie de discursuri, dând o notă personală şi creativă mesajelor transmise, în ton cu festivalul. Au fost organizate, de asemenea, mini-scenete de business, cu recuzită specifică industriei, alternate cu videouri puternice de brand şi momente de recunoaştere a performanţei membrilor echipei HEINEKEN. Pe platforma online au fost desfăşurate sesiuni de Q&A şi quizuri, corelate cu mesajele transmise audienţelor.

„Conferinţa anuală este unul dintre cele mai importante evenimente pentru echipa noastră, este un moment aşteptat cu mult interes de toţi colegii noştri. Ne reunim nu doar pentru a vorbi despre rezultate de business şi strategie, dar şi pentru a ne conecta unii cu ceilalţi, pentru a ne alimenta resursele de energie, încredere şi motivaţie pentru anul care urmează. Contextul a făcut ca şi anul acesta să ne întâlnim tot pe ecran cu cei mai mulţi dintre colegii noştri. De aceea, ne-am concentrat pe a le oferi această experienţă într-un format cât mai interactiv, care să susţină conţinutul de business, mai ales în contextul lansării noii strategii de business a grupului HEINEKEN, EverGreen, dar şi pe a crea momente memorabile, care să ne aducă împreună, oriunde ne-am afla”, spune Ana Crivăţ, din partea HEINEKEN România.

Reprezentanţii Exploratist spun că indiferent de tipul experienţelor propuse de agenţie companiilor, conceptele includ elemente de interacţiune care creează engagement. În cazul evenimentelor corporate, acestea sunt facilitate de platforma virtuală Digital Stage. Aceasta permite organizarea de pooluri şi quizuri prin care participanţii interacţionează cu conţinutul şi speakerii, webparturi de chat online pentru comunicarea dintre membrii audienţei şi booth-uri pentru interacţiunea în grupuri şi chiar între doi participanţi. Potrivit lor, experienţa ultimilor doi ani, pe timp de pandemie, a demonstrat că formatul experienţelor cântăreşte foarte mult în câştigarea atenţiei şi a engagementului oamenilor din organizaţii. Exploratist a pariat pe această direcţie, chiar înainte de pandemie, iar în ultimii doi ani a crescut numărul de soluţii de employee experience inovatoare, 100% personalizate pe nevoile clienţilor. „Încheiem anul cu un proiect exact aşa cum ni l-am imaginat. EverGreen Fest by HEINEKEN România a fost pentru echipa Exploratist examenul de final de an, absolvit, sperăm, cu brio. Satisfacţia noastră rezultă din mulţumirea clientului şi bucuria pe care soluţiile venite din expertiza noastră o aduc oamenilor din organizaţii. O nouă provocare, care ne-a confirmat că limita exigenţei, creativităţii şi pasiunii este extrem de departe”, notează Silviu Andrei Petran, managing director Exploratist.

People First este un proiect dezvoltat de Business Magazin şi agenţia de employee experience Exploratist. People First îşi propune să aducă în lumina reflectoarelor organizaţiile care pun oamenii pe primul loc şi implementează proiecte creative prin care experienţa angajaţilor este dusă la cel mai înalt nivel.


Ana Crivăţ, reprezentant HEINEKEN România: „Conferinţa anuală este unul dintre cele mai importante evenimente pentru echipa noastră, este un moment aşteptat cu mult interes de toţi colegii noştri. Contextul a făcut ca şi anul acesta să ne întâlnim tot «pe ecran» cu cei mai mulţi dintre colegii noştri. De aceea, ne-am concentrat pe a le oferi această experienţă într-un format cât mai interactiv, care să susţină conţinutul de business, mai ales în contextul lansării noii strategii de business a grupului HEINEKEN, EverGreen, dar şi pe a crea momente memorabile, care să ne aducă împreună, oriunde ne-am afla.”

 

O campanie Business Magazin si   

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.