Victor Rosu, managerul de cash de la ING

Postat la 28 mai 2010 447 afişări

Din 2007, Victor Rosu coordoneaza activitatea de plati si cash management, precum si pe cea de trade finance din ING Bank Romania.

FUNCTIE: Director plati si cash management

VARSTA: 35 de ani

ACTIONARIAT: ING Group NV

ACTIVE 2009: 11,06 mld. lei

PROFIT BRUT: 2009 - 84 mil. lei

ANGAJATI: cca 1.000

Victor Rosu a absolvit Facultatea de Economie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, iar pe parcursul carierei si-a completat pregatirea cu o serie de traininguri in cash management, negociere si vanzari, analiza financiara la ABN Amro si ING Olanda. Si-a inceput cariera in consultanta (Mercury, Jones Lang LaSalle), pentru ca din 2000 sa intre in mediul bancar, la ABN Amro, unde s-a ocupat de managementul platilor, ca si in etapele ulterioare, la HVB Bank si ING Bank Romania.

Acum coordoneaza 23 de oameni, care impreuna cu departamentele de suport (circa 200 de oameni) au un buget de venituri de aproximativ 30 mil. euro. "Pe segmentul platilor electronice pentru companii, suntem lider de piata in Romania. Folosim cea mai avansata tehnologie, avem expertiza vasta de nivel international si de multe ori ne-am asumat rolul de <market maker> pe acest segment, cu avantaje si dezavantaje", rezuma Rosu.

Vede perioada 2010-2011 drept una dificila, in care "cred ca dam primele examene de banking in Romania, fiind evaluati de piata si nu de oameni platiti sa emita opinii". Va fi greu mai ales pentru cei in cautare de "easy money", dar pe termen lung se vor dovedi niste ani benefici.

Cititi mai multe despre Victor Rosu si alti tineri manageri in catalogul "Tineri Manageri de Top 2010" care a aparut pe piata luni, 24 mai.

Urmărește Business Magazin

/lideri/victor-rosu-managerul-de-cash-de-la-ing-6143991
6143991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.