„Trăim prin admiraţie, speranţă şi dragoste”

Autor: Ioana Matei Postat la 21 ianuarie 2021 137 afişări

„Trăim prin admiraţie, speranţă şi dragoste”

....nu am spus-o noi, ci un mare poet britanic, William Wordsworth şi ni se pare că se potriveşte contextului atipic pe care îl trăim. În vremuri de incertitudine, poate mai mult ca niciodată, avem nevoie de mentori, de lideri spre ale căror cariere să aspirăm, de şefi de companii care să ne inspire şi, mai ales, de relaţii pline de însemnătate. În timp ce scriu aceste rânduri realizez că prima ediţie a anuarului a fost publicată în  toamna anului 2010 – şi cred că nu a fost întâmplătoare alegerea redacţiei de atunci să lanseze un astfel de proiect după criza financiară.

Clasamentul celor mai admiraţi CEO din România oferă, incontestabil, exemplele optimiste ale unor lideri care s-au remarcat prin curaj, adaptabilitate, perseverenţă, cu strategii la scară mare sau ambiţii globale, care au şi vorbit despre realizările lor în media sau prin intermediul reţelelor sociale. Cel mai important însă poate, avem aici lideri care fac toate aceste lucruri reuşind ca în acelaşi timp să îşi păstreze principiile, să ajute şi poate chiar să fie iubiţi – de colegi, colaboratori, clienţi.

Aş zice să interpretaţi clasamentul din acest an ca fiind un clasament al speranţei – 100 însă este doar un număr simbolic, pentru o listă completă, vă invit să căutaţi numele tuturor celor care au fost votaţi (peste 400 de antreprenori şi executivi locali) – cu siguranţă dacă timpul ar fi mai răbdător cu noi, am lansa un catalog al celor mai admiraţi 500 de CEO din România.

Le mulţumim tuturor celor prezenţi aici, cât şi celor care îşi fac timp să voteze – încă din 2010 sau celor care abia au aflat despre acest proiect.

Ioana Matei, Redactor-şef Business Magazin

METODOLOGIE

Redacţiile Business MAGAZIN au transmis de-a lungul timpului modul de realizare a acestui proiect şi au păstrat conceptul iniţial (solicitarea ca managerii, antreprenorii sau consultanţii să voteze 10 personaje din businessul românesc pe care le admiră), iar singurele modificări au constat în procesul tehnic de realizare a clasamentului.

Unde s-a defăşurat votul?

Procesul de votare s-a desfăşurat pe platforma de resurse umane Undelucram.ro şi a fost popularizat pe site-ul Business MAGAZIN, dar şi pe paginile noastre de LinkedIn şi Facebook. Ne-au ajutat în realizarea listei admiraţiei reprezentanţii platformei de resurse umane Undelucram.ro, în frunte cu CEO-ul şi fondatorul acesteia, Costin Tudor, care au construit, pentru a doua oară, un mecanism dedicat votării executivilor admiraţi şi au aderat la obiectivul Business MAGAZIN de a realiza un clasament cât mai relevant.

Câţi oameni au votat?

Au votat şi au fost validate de către redacţie voturile a 502 de persoane, dintre care 217 au funcţia de CEO.

Cine a putut vota?

La fel ca în urmă cu 11 ani, clasamentul este unul al admiraţiei în afaceri – prin urmare cei care au votat deţin fie roluri de top management, sunt antreprenori, au roluri de consultanţă în business sau altele direct conectate cu mediul românesc de business. Din partea unei singure companii a fost limitat votul la maximum trei persoane.

Ce contează cel mai mult în mecanismul admiraţiei - brandul sau persoana care îl dezvoltă?

Mecanismul admiraţiei este încă greu de desluşit şi de noi, dar la o privire asupra celor mai spectaculoase „new entry-uri” sau celor mai rapide urcări iese că admiraţia ţine de ambele coordonate. În cazul unui antreprenor prezent în clasament (vă lăsăm să îl descoperiţi voi), credem că au contat iniţiativele sale civice. Sunt însă şi executivi care au ajuns în atenţia publicului prin asocierea cu un brand de care a fost nevoie, poate mai mult ca niciodată, în contextul pandemic (aş zice spre exemplu unele platforme disruptive a căror nevoie a fost înţeleasă mai bine ca niciodată acum).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.