Tomáš Spurný este şeful BCR din aprilie 2012

Autor: Anca Barbulescu Postat la 04 februarie 2013 97 afişări

Cehul Tomáš Spurný şi-a început în aprilie mandatul de preşedinte executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), în virtutea deciziei Erste de a înnoi echipa de conducere a băncii.

Bancher cu o deosebită experienţă internaţională, din 1999 şi până anul acesta a fost preşedinte executiv al mai multor instituţii bancare şi financiare importante din Slovacia (VUB Banka a.s., Intesa Sanpaolo), Republica Cehă (CCS a.s.; Komerční Banka a.s., Société Générale; PPF a.s.) şi Ungaria (CIB Bank, Intesa SanPaolo). Înainte de a activa în domeniul bancar, Tomáš Spurný a lucrat ca analist de trezorerie la European American Bank din New York şi apoi ca asociat principal la compania de consultanţă de management McKinsey & Company, asigurând consiliere de specialitate unor instituţii financiare care operează pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. Are o diplomă în Contabilitate şi Finanţe de la New York University, un MBA la Columbia University, iar în 2003 a absolvit un curs de Executive education training la Harvard Business School. Calitatea profesională a lui Spurný a fost confirmată inclusiv de faptul că a primit chiar după începerea mandatului la BCR oferta de a coordona restructurarea afacerilor din Est ale Intesa Sanpaolo, ofertă pe care însă a declinat-o. La BCR, până în prezent cea mai importantă decizie sa a fost să schimbe strategia de vânzare a creditelor ipotecare, care acum sunt acordate exclusiv în lei pentru clienţii care realizează venituri în lei - o mişcare în premieră pe piaţa din România şi care face parte dintr-un plan mai larg de îmbunătăţire a eficienţei băncii prin reorientarea portofoliului spre creditele în lei, ameliorarea calităţii activelor şi reducerea costurilor.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tomas-spurny-este-seful-bcr-din-aprilie-2012-10541563
10541563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.