Tineri Manageri: Mihai Cioltea sau omul Zara in Romania

Postat la 22 mai 2010 1925 afişări

Mihai Cioltea, expansion manager la Inditex, compania spaniola care detine Zara, coordoneaza extinderea magazinelor grupului in Romania.

FUNCTIE: expansion manager

VARSTA: 33 de ani

ACTIONARIAT: public

CIFRA DE AFACERI 2009: 11 mld. euro*

PROFIT NET 2009: 1,3 mld. euro*

NUMAR DE ANGAJATI 92.300*

* cifre valabile la nivel global

Intr-un an de criza, Mihai Cioltea a deschis magazine, iar compania sa a creat locuri de munca. Clujean, Mihai Cioltea a ajuns la Bucuresti ca reporter si producator de stiri pentru Pro TV. In timp, s-a implicat in varii proiecte media ale grupului MediaPro - statii locale de televiziune, jurnale de stiri, emisiuni. Activitatea jurnalistica mergea in paralel cu facultatea (politehnica, electronica si telecomunicatii).

Satul de viata agitata a Bucurestiului, Cioltea a ales sa evadeze in strainatate si a lucrat pentru un an de zile pe un vas de croaziera care naviga in Thailanda, Singapore sau Malaiezia. Pana in noiembrie 2001, data la care a schimbat si vasul, si activitatea: trece pe The World, nava a companiei ResidenSea, practic un oras plutitor unde pasagerii si-au cumparat apartamentele. Itinerariile se aleg cu doi ani inainte si locatarii decid unde vor sa calatoreasca si ce locuri vor sa viziteze. Timp de cinci ani Cioltea, stage and broadcast manager, s-a ocupat de televiziunea locala a vasului, realizand emisiuni sau filme documentare despre locurile pe care locuitorii The World le vizitau. "A fost o sansa unica", spune Cioltea care estimeaza ca a vazut cam trei sferturi din lumea larga.

Cititi mai multe despre Mihai Cioltea si alti tineri manageri in catalogul "Tineri Manageri de Top 2010" care apare pe piata luni, 24 mai.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-mihai-cioltea-sau-omul-zara-in-romania-6144852
6144852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.