Tineri manageri: Marius Caluian imbina cercetarea cu businessul

Postat la 25 mai 2010 202 afişări

Conduce MEMRB Romania & Republica Moldova, una dintre cele mai mari trei firme de cercetare de piata active la nivel local, in care a intrat in urma cu 12 ani.

FUNCTIE: associate director, general manager

VARSTA: 35 de ani

ACTIONARIAT: MEMRB Retail Tracking Services

CIFRA DE AFACERI 2009: N/A

PROFIT NET 2009: N/A

NUMAR DE ANGAJATI: 280

Marius Caluian lucreaza in domeniul cercetarii de piata inca dinainte de finalizarea studiilor universitare la Academia de Studii Economice din Bucuresti, in 1997. Dupa doi ani la Mercury Research, el a ajuns la MEMRB pe o pozitie de entry level, Account Executive, pentru ca in 12 ani sa urce treptat pana la cea mai mare functie. Ce ii trebuie unui tanar manager pentru a face performanta in domeniul cercetarii de piata? "Inovatie, capacitatea de a anticipa nevoile de date de piata ale clientilor si de a actiona in consecinta, precum si de a motiva angajatii prin promovarea continua a conceptului calitatii in interiorul firmei", sustine directorul MEMRB.

Cel mai important obiectiv de business pe care si l-a fixat este de a aplica o strategie de crestere organica a companiei pe termen lung. In munca de zi cu zi, Caluian dedica 40% din timp activitatilor de business development, 50% celor de suport pentru clienti si 10% managementului resurselor umane ale firmei. Ca si ceilalti manageri din sectorul de profil, el vede oportunitati importante de crestere pe piata de market research, estimata la cateva zeci de milioane de euro in prezent. Fiecare manager de marketing al unei multinationale are pe masa cel putin o analiza a competitorilor realizata de profesionisti. Cea mai grea sarcina pentru directorii firmelor de cercetare de piata este sa-i convinga pe antreprenorii locali sa le cumpere serviciile.

Cititi mai multe despre Marius Caluian si alti tineri manageri in catalogul "Tineri Manageri de Top 2010" care a aparut pe piata luni, 24 mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lideri,
tineri manageri,
lideri,
Marius Caluian,
MEMRB
/lideri/tineri-manageri-marius-caluian-imbina-cercetarea-cu-businessul-6143941
6143941
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.