TINERI MANAGERI DE TOP: Simona Simion Popescu a crescut gradul de implicare a angajatilor Coca-Cola cu 26%

Autor: Ioana Mihai Postat la 20 august 2011 203 afişări

Simona Simion Popescu ocupă de jumătate de an funcţia de director de resurse umane într-o companie care are 2.000 de angajaţi, iar gradul de implicare a acestora a crescut anul trecut cu 26%.

Lucrează în Coca-Cola HBC România de şase luni, însă, spune ea, "am impresia că a trecut mult mai mult timp de la prima mea zi în companie". Decizia de a accepta această poziţie a fost dificilă, deorece a fost o schimbare totală a industriei: de la IT la FMCG. Anterior a fost director resurse umane la Xerox pe Europa Centrală, Turcia şi Israel. La Xerox, povesteşte Simona Popescu, "am avut ocazia să cresc odată cu compania, eram legată emoţional de firmă, iar aceste aspecte au îngreunat tranziţia". Factorul decisiv în alegere, care a coincis cu cel mai dificil moment din carieră, a fost provocarea care i se oferea şi dinamica noului domeniu.

Acum are în subordine aproximativ 35 de angajaţi, iar Simona Popescu spune că anul trecut a fost "unul extraordinar din punctul de vedere al rezultatelor de resurse umane". Implicarea angajaţilor a crescut cu 26% în 2010, iar proiectele departamentului pe care îl conduce au primit distincţii naţionale şi internaţionale.

Ideea de antreprenoriat, mărturiseşte acum, a atras-o mai mult la începuturile carierei, când nu avea încă o direcţie clară de urmat, ci doar experienţa AIESEC şi a proiectelor organizate. În acea perioadă, spune ea, majoritatea tinerilor îşi doreau să pornească o afacere proprie, "însă pe măsură ce cunoşti piaţa şi mediul de afaceri ajungi să conştientizezi riscurile şi să priveşti altfel antreprenoriatul". Ea mai spune că zicala "Lumea este mică" se poate aplica foarte bine şi mediului de afaceri, iar ofertele venite din partea head-hunterilor sunt inevitabile în viaţa oricărui profesionist. "Numărul ofertelor nu are nicio relevanţă - pentru mine a contat cea primită anul trecut, venită din partea CCHBC."

Unde va fi peste zece ani? "Mă văd tot în sistemul Coca-Cola, ori lucrând ca director de resurse umane pentru o ţară mai mare, ori ca director funcţional într-unul din sediile grupului."



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-simona-simion-popescu-a-crescut-gradul-de-implicare-a-angajatilor-coca-cola-cu-26-8633355
8633355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.