TINERI MANAGERI DE TOP: Razvan Diratian - cum sa faci bani din infrumusetarea femeilor

Autor: Ioana Mihai Postat la 02 iunie 2011 463 afişări

Este director general al Avon Romania & Moldova, lucrand direct cu 100 de angajati. Indirect insa se ocupa de activitatea a peste 300 de oameni, iar bugetul administrat se ridica la cateva zeci de milioane de euro.

A terminat Facultatea de Marketing din cadrul ASE Bucuresti si a lucrat inca din timpul studiilor, pentru ca dorea sa castige experienta si, "bineinteles, nu-mi stricau nici ceva bani in plus". Prima pozitie in cadrul Avon a fost sales analyst si a fost practic, povesteste el acum, momentul din care "am inceput sa invat despre afacere". Cu 12 ani in urma a intrat in companie, iar decizia, spune Diratian, "a fost pur si simplu de impuls: mi-au placut oamenii, pe care i-am simtit deschisi, atmosfera constructiva si managementul, care incurajeaza initiativa si responsabilitatea".

Ulterior a ocupat diverse functii, in zone variate ale businessului: sales support manager, business development manager si, acum, director general pentru Romania & Moldova.

Despre momentele dificile din cariera spune ca "te marcheaza, dar, in egala masura, te si intaresc". In plus, spune el, a stiut mereu ca un moment de cumpana se poate transforma intr-o oportunitate, "asa ca am incercat de fiecare data sa depasesc situatia cu zambet si optimism". Intre situatiile de acest gen enumera comunicarea unor rezultate sub plan, cu toate consecintele aferente, rezilierea unui contract cu un colaborator sau o concediere. Cu toate acestea, "cel mai dificil mi se pare sa comunic unui angajat ca o idee foarte buna sau un proiect indraznet trebuie amanate din considerente de resurse sau conjunctura".

Tentative de antreprenoriat a avut inca din vremea facultatii si spune ca nu a renuntat nici acum la idee. In privinta carierei pe termen lung, considera ca "satisfactia emotionala este cea care primeaza, dar nu exclude partea materiala". Altfel spus, isi doreste mai mult un mediu de lucru placut, dar care are si un scop, un obiectiv care sa nu se traduca doar in dolari sau euro, ci si in alte beneficii, la nivel de comunitate. In acest moment, precizeaza el, Avon implineste toate conditiile.



- Cel mai de succes tanar manager - piete de consum: Razvan Diratian, Director general al companiei Avon Romania & Moldova. La 35 de ani, Diratian lucreaza direct cu 100 de angajati. Indirect insa se ocupa de activitatea a peste 300 de oameni, iar bugetul administrat se ridica la cateva zeci de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-razvan-diratian-cum-sa-faci-bani-din-infrumusetarea-femeilor-8307915
8307915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.