TINERI MANAGERI DE TOP: Radu Hanga este fondatorul BT Asset Management SAI

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 iulie 2011 728 afişări

Manager cu indelunga experienta pe piata de capital, Radu Hanga este fondatorul BT Asset Management SAI - cea mai mare societate de administrare a fondurilor apartinand unui grup financiar local, Grupul Financiar Banca Transilvania.

"In acelasi timp, suntem si cel mai mare jucator din zona fondurilor de actiuni, iar punctele noastre forte sunt expertiza pe piata locala si accesul la o retea de distributie extinsa, reteaua de unitati a Bancii Transilvania", afirma el. Cotitura in cariera sa a fost cursul de master in management urmat dupa ce a terminat Electrotehnica la Cluj, in 1995, cand l-a avut profesor pe Petru Prunea, fondatorul SSIF Broker. Dupa un stagiu scurt ca inginer la Industria Sarmei Campia Turzii, Radu Hanga da curs atractiei spre piata de capital, mai intai ca broker, din 1997, apoi responsabil cu operatiunile pe piata de capital ale Bancii Transilvania, din 1999, pentru ca din 2005 sa conduca noua companie BT Asset Management, divizia de administrare de active a Bancii Transilvania.

Crede ca anul 2011 va insemna pentru Romania, "foarte probabil", revenirea la crestere economica, asa incat evolutia pietei de capital ar trebui sa fie pozitiva, permitand investitorilor sa-si creasca alocarea inspre zona de actiuni, "care ar trebui sa performeze mai bine decat zona plasamentelor cu venit fix", sau spre fondurile diversificate, "pentru ca ma astept ca randamentele acestora sa fie atractive". Tinta BT AM este pentru 2011 o crestere a activelor cu 40%.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-radu-hanga-este-fondatorul-bt-asset-management-sai-8515386
8515386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.