TINERI MANAGERI DE TOP: Mircea Busuioceanu: "Profesia de bancher mi-a intrat in sange"

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 iulie 2011 633 afişări

Mircea Busuioceanu, care se ocupa de managementul riscului la clientii corporate si IMM, vede retroactiv criza oarecum de la o inaltime teoretica: ea a fost „o confirmare ca eforturile Raiffeisen din anii anteriori pentru dezvoltarea zonei de management al riscului au fost juste" si a permis atat testarea si validarea metodelor existente de administrare a riscului, cat si dezvoltarea zonelor de colectare si recuperare a creantelor.

Din punctul lui de vedere, companiile faceau inainte de criza doua tipuri mari de erori: indatorarea excesiva, mizand pe o crestere viitoare sustinuta ("deci, practic, eroare de prognoza") si investitiile in domenii secundare de activitate sau de tip speculativ. Acum insa, perceptia clientilor a devenit mai prudenta, astfel incat pentru perioada urmatoare se asteapta la "o evolutie poate mai putin spectaculoasa ca rapiditate a cresterii, dar in mod sigur mai echilibrata ca raport intre creditele de consum si cele pentru economia reala". Bancherul, care si-a inceput cariera la Bancorex in 1996 dupa terminarea studiilor la ASE, iar la Raiffeisen lucreaza din 2002, tot in functii axate pe managementul riscului, are un EMBA la Universitatea din Sheffield, dar precizeaza ca studiile specializate din strainatate pot produce "efecte semnificative" doar daca sunt circumscrise unei educatii academice solide dobandite in tara. Sustine ca nu se vede schimbandu-si domeniul pe viitor, fiindca "profesia de bancher iti intra in sange".



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-mircea-busuioceanu-profesia-de-bancher-mi-a-intrat-in-sange-8515290
8515290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.