TINERI MANAGERI DE TOP: Maria Cenusa, bancherul responsabil de corporatii mijlocii la ING Bank

Postat la 18 iunie 2011 649 afişări

Foarte tanara Maria Cenusa conduce din 2007 departamentul de creditare al ING Bank Romania pentru corporatiile mijlocii, iar incepand de la 1 iunie preia conducerea ING Lease & Commercial Finance.

Marturiseste ca a cochetat mult timp cu ideea de a pleca sa lucreze in strainatate, dar cand a avut ocazia, a ales sa se intoarca; acum, privind in urma, i se pare ca a fost o alegere foarte buna, pentru ca "n-as fi avut aceleasi optiuni si posibilitati de avansare, cel putin nu la fel de repede". A terminat facultatea (ASE) in 2002, cu specializarea banci si bursa, este Chartered Financial Analyst si afirma ca pentru ea CFA-ul a fost solutia cea mai comoda de a obtine o baza de cunostinte solida in domeniul financiar, precum si o acreditare internationala, pentru ca "din pacate nu sunt prima care afirma ca scolii romanesti ii lipseste accentul pus pe practica". Dupa un an in AIG Life si trei la Finansbank, se ocupa incepand din 2003 de managementul relatiilor cu corporatiile mijlocii, iar din 2005 se specializeaza pe creditarea sectoarelor telecom, IT, media, transport si logistica, pentru ca din 2007 sa coordoneze creditarea corporatiilor mijlocii.

Promovarea la sefia companiei de leasing inseamna 40 de oameni in subordine, fata de 23 cat are acum, dar si apropiere de banca a ING Lease si o schimbare de strategie, cu tot ce presupune aceasta (model de vanzari, portofoliu de produse), pentru pregatirea de momentul cand piata va reveni la o evolutie pozitiva.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-maria-cenusa-bancherul-responsabil-de-corporatii-mijlocii-la-ing-bank-8353705
8353705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.