TINERI MANAGERI DE TOP: Eduard Măcărescu - la 30 de ani COO peste un business de aproape 40 de milioane de euro

Autor: Neferu Postat la 19 august 2011 233 afişări

Eduard Măcărescu, directorul operaţional al Lasselsberger, este responsabil de afacerile de 38,5 de milioane de euro ale companiei şi de creşterea acestora în continuare.

La numai 30 de ani Eduard Măcărescu se ocupă de operaţiunile Lasselsberger în România, grup austriac producător de plăci ceramice din care face parte, din 2004, firma românească Cesarom. "Obiectivul pentru acest an este creşterea cu patru puncte procentuale a cotei de piaţă, în contextul în care industria continuă să scadă cu 10%", spune directorul operaţional al companiei.

Cota de piaţă a mărcii Cesarom a crescut inclusiv în vreme de criză, de la 25% din piaţa de plăci ceramice în 2008 la 36% în anul următor şi 36% în 2010, urmând să ajungă anul acesta la 42 de procente. La fel s-a întâmplat şi cu cifra de afaceri, care în primul an de criză a fost de 35 de milioane de euro şi care este estimată să se menţină anul acesta la 38,5 milioane de euro.

Anul 2009 a fost unul destul de încărcat pentru Măcărescu, întrucât compania a trecut printr-un proces de reorganizare. Producţia din Bucureşti a fost astfel relocată la Cluj, stocurile au fost optimizate, iar anumite departamente au fost desfiinţate sau au fost regrupate. "Reorganizarea a însemnat şi creşterea exporturilor care au ajuns anul trecut la 5% din afaceri", spune managerul despre intrarea Cesarom pe pieţe precum Finlanda, Serbia, Slovacia şi Republica Moldova.

Măcărescu are în subordine directă 100 de oameni şi ocupă poziţia actuală de la începutul anului trecut, fiind responsabil de elaborarea strategiei de vânzări şi a politicilor comerciale, de planificarea producţiei şi a bugetului anual de cheltuieli. Absolvent al Facultăţii de Management Comercial din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu, managerul a venit la Lasselsberger în 2008, ca director comercial, după ce şi-a construit întreaga carieră în jurul zonei comerciale la companii precum Delta Distribution, Plus Discount sau Rewe România. Iar faptul că vorbeşte cinci limbi străine, printre care germană sau maghiară, n-a făcut decât să-i înlesnească evoluţia profesională.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-eduard-macarescu-la-30-de-ani-coo-peste-un-business-de-aproape-40-de-milioane-de-euro-8633367
8633367
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.