TINERI MANAGERI DE TOP: Cum dezvolta Dorin Preda reteaua de clinici si spitale MedLife

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 iulie 2011 792 afişări

Tranzactia prin care familia Marcu a cedat o parte din afacere catre fondul de investitii detinut de gigantul financiar Société Générale i-a dat mana libera lui Dorin Preda sa dezvolte reteaua de clinici.

"In 2010 am avut parte de schimbari strategice, iar apetitul nostru pentru dezvoltare a crescut." Dorin Preda, coleg cu Mihail Marcu, presedintele CA al MedLife, a ajuns sa conduca deschiderile de noi clinici in Bucuresti si in restul tarii. "Intrarile noi si dezvoltarile de clinici din ultima perioada nu sunt importante: singura dezvoltare puternica, demna de luat in seama, este cea in spitale", spune Preda, intrebat despre ultimele mutari din piata serviciilor medicale private, care "se aglomereaza". "Daca am fi singuri, poate am deveni si noi ca un spital de stat in foarte scurt timp, dar concurenta ne face sa incercam sa tratam toti pacientii asa cum trebuie."

Planul de dezvoltare al MedLife se intinde pe urmatorii cinci ani, incluzand atat achizitii, cat si dezvoltare organica. "Realitatea arata ca suntem o companie vie, foarte deschisa la nou, asa ca daca anul viitor gasim o oportunitate, amendam business-planul si ne reorientam deciziile". In afara de proiectele deja anuntate, care vizeaza deschiderea a doua spitale mono-specialitate de dimensiuni mari, unul de pediatrie in zona Baneasa si un alt spital in zona Obor, precum si a unui spital generalist in Brasov, in 2011 oficialii MedLife vor investi semnificativ in achizitii la nivel local, in deschiderea unor noi centre medicale si in extinderea retelei proprii de farmacii. Compania va inaugura o noua clinica in Bucuresti si va anunta noi preluari la nivel local, prima din acea-sta serie fiind tranzactia din Arad, in urma careia a preluat 55% din Grupul Medical Genesys.

In 2012, sefii MedLife se vor concentra pe deschiderea unui al treilea spital in Bucuresti, o unitate multidisciplinara de mari dimensiuni, cu management strain. "Piata se va condensa, sunt multi jucatori mici care fie vor disparea, fie se vor grupa in retele mai mari, iar jucatorii din Bucu-resti vor intra cu totii in cursa atomizarii unitatilor mici", anticipeaza Preda. Trecerea se va face din zona clinicilor spre cea a spitalelor si a centrelor de nisa special dezvoltate. "Nu cred ca am ajuns la mijocul drumului. Cand spun sa ne uitam la ce se intampla acum patru ani, se vede clar cum totul a crescut, iar peste patru ani totul va fi diferit."



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-cum-dezvolta-dorin-preda-reteaua-de-clinici-si-spitale-medlife-8455193
8455193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.