TINERI MANAGERI DE TOP: Cum au schimbat francezii de la Renault cariera lui Liviu Bocşaru de la Dacia

Autor: Razvan Muresan Postat la 19 august 2011 148 afişări

S-a angajat la Automobile Dacia imediat după ce a terminat studiile. Era perioada anterioară privatizării, dar adevărata aventură pe plan profesional a lui Liviu Bocşaru a început după achiziţia companiei de către Renault din 1999.

Venirea francezilor în România a condus la redefinirea proceselor şi a meseriilor, iar experienţa Renault a fost adusă în ţară şi adaptată la cultura şi specificul local. "A fost momentul când am fost solicitat să dezvolt o meserie nouă atât la Dacia, cât şi în România, auditul intern", explică Bocşaru. După o perioadă bogată pe plan profesional, întrucât a luat contact cu toate meseriile din întreprindere, a făcut pasul către controlul de gestiune, pornind de la departamentul de inginerie vehicule şi mecanică. A continuat apoi cu sistemele de informaţii, coordonând echipele care se ocupau de pilotarea performanţelor acestor meserii.

Din 2006 Bocşaru a fost responsabil de gestionarea economică a unui mare proiect de investiţii pentru crearea unei noi uzine de producţie de cutii de viteze la Mioveni, iar patru ani mai târziu a continuat în aceeaşi branşă a controlului de gestiune, unde coordonează comerţul de vehicule Dacia, Renault şi Nissan şi de piese şi servicii post-vânzare pe plan local.

În prezent Bocşaru coordonează o echipă de 18 oameni, care trebuie să se asigure că performanţa comercială în România este la nivelul aşteptat, că există planuri de acţiune pentru eventualele derapaje anticipate, că riscurile financiare şi fiscale sunt stăpânite şi că businessul comercial are surse optime de finanţare. Ultimii patru-cinci ani au mai schimbat arhitectura domeniului lui Liviu Bocşaru: anul 2010 a fost un an dificil pentru întreaga piaţă auto din România, care a continuat să scadă cu încă 20% faţă de 2009, iar eforturile sale s-au orientat mai puţin pe expansiune şi mai mult pe stabilitate comercială şi financiară.

Întrebat unde se vede peste un deceniu, Liviu Bocşaru se arată la fel de ataşat de locul de muncă în care s-a format: "Există foarte multe oportunităţi în cadrul grupului Renault, atât în România, cât şi în plan internaţional. Peste zece ani cred că voi fi tot în branşa automobilelor, probabil într-un post la fel de motivant ca şi cele de până acum".



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-cum-au-schimbat-francezii-de-la-renault-cariera-lui-liviu-bocsaru-de-la-dacia-8630914
8630914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.