TINERI MANAGERI DE TOP: Cristian Nae dezvolta produsele si serviciile CEC Bank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 iulie 2011 1794 afişări

Cristian Nae conduce, de aproape doi ani si jumatate, activitatea de dezvoltare a portofoliului de produse si servicii din CEC Bank, singura banca de stat din top 10 in functie de active.

"Nu sunt o fire care sa stea locului" si "ma stimuleaza dificultatile", se descrie Nae, un bancher care circula pe coridoarele CEC Bank ca printr-o casa unde sta de-o viata. De-a lungul carierei s-a miscat mult, intr-adevar, trecand de la asamblare de calculatoare - la jumatatea anilor '90, ca proaspat absolvent de Electronica - la piata de capital, ca trader la BRD Securities, apoi manager de produse de investitii la UniCredit, manager de produse la ABN Amro, director de produse si canale alternative de distributie la OTP Bank, apoi director de produse la Intesa Sanpaolo.

A avut contact cu institutii si practici diferite si a acumulat experienta, insa CEC Bank, locul unde e din 2009, spune ca i se potriveste cel mai mult si ca aici "vine la serviciu intr-adevar cu placere", pentru ca e ca si cum ar avea mai multe joburi intr-unul singur: el se ocupa de dezvoltarea de produse si servicii, strategia portofoliului pe termen mediu si lung, administrarea portofoliului de investitii al bancii si coordonarea activitatii de bancassurance. Celalalt motiv pentru placerea de a veni la serviciu e relatia cu oamenii din banca: "Daca oamenilor le vorbesti pe limba lor si-i faci sa inteleaga la ce foloseste un anumit efort pe care li-l ceri, atunci se simt motivati, stiu pentru ce muncesc si ai colaborarea lor". Rezultatele, pana acum, s-au vazut: de la locul 9 in sistem in functie de cota de piata dupa active, banca a trecut in 2009 pe locul 5 si in 2010 pe locul 4, portofoliul de credite pentru firme si institutii a crescut in ultimul an cu peste 14%, iar CEC Bank si-a creat metodic o intreaga retea de centre pentru fonduri europene, gratie carora a finantat anul trecut 5.800 de proiecte, pentru care valoarea granturilor trece de 1,5 miliarde de lei.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-cristian-nae-dezvolta-produsele-si-serviciile-cec-bank-8515245
8515245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.