TINERI MANAGERI DE TOP: Bogdan Rotunjanu, strategul IT al Orange Romania

Postat la 17 iunie 2011 605 afişări

La 34 de ani, Bogdan Rotunjanu defineste strategia IT si coordoneaza bugetul de investitii in solutii IT al Orange, cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania.

A absolvit in anul 2000 Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucuresti, dar viata profesionala a inceput-o inca din facultate, ca administrator de sistem intr-o firma mica de sisteme de raspuns automat la apel. In 1999 s-a angajat cu jumatate de norma in call center la Mobil Rom, actualul operator Orange, unde a evoluat pana in prezent.

"In primii sase ani am urmarit specializarea tehnica, iar in ultimii patru directia de management IT", spune Rotunjanu. In perioada in care raspundea telefonic solicitarilor clientilor a fost remarcat de doi oameni tehnici care se ocupau de implementarea unei aplicatii CRM in companie, moment in care a facut trecerea catre echipa IT.

De atunci a implementat nenumarate proiecte in Orange Romania, cel mai important pentru Bogdan Rotunjanu fiind "Phoenix", prin care se facea alocarea inteligenta a apelurilor telefonice din call center prin calculator si generarea automata a orarului de lucru al agentilor in functie de diversi parametri si de istoricul de activitate. A parcurs treptat pozitii precum customer service application support analist in echipa IT, CRM solution developer, architect si apoi manager, iar din 2008 a devenit services technology manager. Acum este directorul IT, pozitie din care este responsabil de definirea si executia strategiei de evolutie a aplicatiilor si solutiilor IT, livrarea solutiilor informatice, adoptarea de noi tehnologii de dezvoltare, dar si de elaborarea si executia bugetului de investitii pentru solutii IT.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-bogdan-rotunjanu-strategul-it-al-orange-romania-8353740
8353740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.