TINERI MANAGERI DE TOP: Andi Dascăl conduce Prodvinalco, locul 5 în industria băuturilor spirtoase

Autor: Ioana Mihai Postat la 20 august 2011 735 afişări

Prodvinalco s-a transformat sub conducerea sa dintr-o firmă de stat într-una modernă, de la activităţi locale la acoperire naţională, plasându-se pe locul cinci în topul din industria băuturilor spirtoase.

La absolvirea Facultăţii de Inginerie Geofizică (1995) în cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca s-a angajat la Pepsi. Totuşi, "baza formării mele din punctul de vedere profesional s-a datorat experienţei dobândite la Unilever", spune Dascăl. Andi Dascăl lucrează de şapte ani în cadrul producătorului de băuturi alcoolice, iniţial ca director de vânzări, apoi ca director general adjunct, iar din 2007 ca director general. Anul în care a preluat frâiele conducerii este şi cel în care firma a demarat o politică de restructurare masivă de personal. În celălalt taler al balanţei a fost aşezată strategia de dezvoltare a mărcilor şi politica de extindere a distribuţiei la nivel naţional.

"Astfel, Prodvinalco s-a transformat dintr-un jucător local în unul naţional de top în industria de băuturi spirtoase, ocupând locul cinci la nivel naţional după cifra de afaceri", spune Dascăl. De la pierderi sau profituri nesemnificative compania a ajuns la câştiguri de circa 2 milioane de euro pe an în 2008 şi 2009. Anul trecut profitabilitatea s-a plasat la un milion euro. Dascăl consideră cel mai dificil moment din cariera sa 2010, când firma a lansat un produs pe segmentul subeconomic, cu margini infime. Iniţiativa a fost curajoasă pentru că o decizie de acest fel are nevoie de o resursă importantă de cash, care în această perioadă poate să constituie un risc. Prodvinalco a mizat însă pe această carte "şi am câştigat, produsul transformându-se în câteva luni într-unul profitabil".



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-andi-dascal-conduce-prodvinalco-locul-5-in-industria-bauturilor-spirtoase-8633451
8633451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.