TINERI MANAGERI DE TOP: Ana Cernat, un filolog care a ajuns bancher

Postat la 18 iunie 2011 309 afişări

Ana Cernat este un filolog ce a ajuns bancher fiindca nu i-a parut suficient de atractiva munca de traducator si interpret (engleza si franceza) pe care a facut-o timp de trei ani la Regia de Termoficare Cluj, din 1996 pana in 1999.

A avut sansa sa se califice insa la un curs de instruire in creditarea IMM si a microintreprinderilor, organizat de o firma germana, IPC din Frankfurt, in urma caruia a putut lucra ca ofiter de credit, in anii urmatori, la Fondul Romano-American pentru Investitii si in mai multe IFN-uri, intre care Domenia Credit (GE Money), unde si-a dezvoltat specializarea in creditarea afacerilor mici si mijlocii.

"Noi am fost prima generatie de ofiteri de credit din Romania de dupa '90. A fost o pregatire foarte solida, inclusiv acum imi sunt de folos regulile invatate atunci. Daca asemenea principii de logica si bun-simt ar fi fost aplicate de toti bancherii, n-am mai fi trecut prin criza", comenteaza Ana Cernat. Bancpost o recruteaza in 2009, unde timp de un an si jumatate va conduce divizia de credite ipotecare, iar din noiembrie 2010 pe cea pentru companii mici, unde a impus o noua strategie de dezvoltare, pentru a repozitiona banca pe piata serviciilor pentru companiile mici.

Privind in urma, Ana Cernat afirma ca banca n-a avut probleme cand au aparut discutiile din 2010 despre institutiile financiare grecesti in contextul crizei datoriilor din Grecia si zona euro, "pur si simplu pentru ca nu a fost perceputa de clienti drept o banca greceasca", ci drept o banca autohtona, cu vechime si traditie pe piata - si asa se raporteaza la ea si acum.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-ana-cernat-un-filolog-care-a-ajuns-bancher-8353728
8353728
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.