TINERI MANAGERI DE TOP: Adi Lupescu, recent numitul CFO al ING Asigurari de Viata

Autor: Ana Raduta Postat la 12 august 2011 207 afişări

In ultimii doi ani, functia de director financiar a capatat o greutate fara precedent in organigrama unei companii. Asta resimte din plin si recent numitul CFO de la ING Asigurari de Viata, Adi Lupescu.

Lucreaza de 12 ani intr-un domeniu in care nu este loc de scapari si in care strictetea este un element de baza. Cu toate acestea, Adi Lupescu spune ca secretul este sa faci lucrurile cu placere si sa iti pastrezi, pe cat posibil relaxarea. {i-a inceput cariera in anul 1998, ca operator de baza de date, pentru ca numai un an mai tarziu sa ajunga pe pozitia de actuar. n 2003 a plecat la Amsterdam, la sediul central al ING Central Europe, unde a lucrat tot ca actuar pana in 2004. A urmat apoi o evolutie pas cu pas in cariera sa, ocupand, pe rand, pozitii precum cea de director al departamentului de actuariat, chief insurance risk officer, chief risk officer, iar de anul acesta a fost desemnat sa conduca departamentul financiar al ING Asigurari de Viata.

Ca actuar, s-a specializat la universitatile Oxford si Warwick din Marea Britanie, iar cea mai mare provocare din cariera sa a fost asimilarea schimbarii de paradigma de la evaluarea clasica din anii '90, a unei companii de asigurari pe baza valorii contabile la evaluarea moderna pe baza valorii de piata din anii 2000.

Conduce un departament de 25 de persoane de la care asteapta, in primul rand, multa implicare si dorinta de afirmare profesionala. "Am ales sa lucrez cu oameni tineri ca mine si dornici sa se afirme profesional. Am multa incredere in capacitatea lor de a invata si a se autodepasi", spune Lupescu.

Aflat la inceput de drum in cariera de CFO, deocamdata isi doreste ca in anii urmatori sa confirme faptul ca numirea sa in aceasta pozitie a fost cea mai buna decizie. "Nu e o sarcina simpla, date fiind conditiile economice, complexitatea crescuta a buinessului si standardele inalte ale grupului. n plus, as vrea sa obtin specializarea de actuariat de nivel II la Institute of Actuaries pe domeniul investitiilor", conchide Lupescu.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-adi-lupescu-recent-numitul-cfo-al-ing-asigurari-de-viata-8597341
8597341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.