Tineri Manageri: 14 ani de vanzari

Postat la 07 iunie 2010 229 afişări

Decebal Badescu conduce intreaga echipa de vanzari a Praktiker Romania, formata din peste 2.400 de oameni, responsabilitatea departamentului sau fiind legata de cifra de vanzari a companiei, care anul trecut a depasit 250 de milioane de euro.

Cariera sa la Praktiker a inceput in 2002, in perioada in care se pregatea deschiderea primului magazin din Romania, cel din Voluntari, Bucuresti. Atunci se intorcea in tara, dupa patru ani petrecuti la Kiev si Chisinau, unde s-a ocupat de consolidarea operatiunilor McDonald's in Ucraina si de dezvoltarea activitatii McDonald's in Republica Moldova. "Dupa aceasta experienta in afara tarii, schimbarea a venit firesc. Cred si acum ca alegerea de a veni la Praktiker a fost cea potrivita", spune Badescu.

A preluat conducerea magazinului din Voluntari, fiind primul director de magazin din reteaua companiei. Experienta traita atunci, cand lucrurile erau la inceput, isi aminteste acum, a fost una foarte frumoasa si extrem de utila, mai ales pentru ceea ce face in prezent. n 2005 a fost numit director regional de vanzari, iar in acei ani s-a ocupat si de formarea si pregatirea echipelor pentru magazinele deschise de Praktiker la Ploiesti si Brasov.

Este director de vanzari si membru al consiliului de administratie al Praktiker Romania din 2008. Directorul de vanzari al celui mai mare retailer din domeniul DIY spune ca a 2009 a fost cea mai dificila perioada de pana acum pentru piata de profil: "Cum echipa de vanzari se afla intotdeauna in linia intai a businessului nostru, ea a avut de raspuns in 2009 la multe provocari create de schimbarile rapide ale realitatii economice". La finalul unui 2009 in care a avut loc o scadere dramatica a pietei do-it-yourself, prima de altfel produsa in acest sector, Praktiker Romania si-a pastrat valoarea van--za-rilor la un nivel similar celui din 2008.

Aflati mai multe despre Decebal Badescu si despre alti tineri manageri din a cincea editie a Catalogului 100 Tineri Manageri de Top, care a aparut pe piata in luna mai.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-14-ani-de-vanzari-6276079
6276079
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.