Tânărul de 35 de ani care conduce o afacere de peste patru miliarde de euro

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 iunie 2013 3885 afişări

Sorin Graure lucrează în grupul Rompetrol din august 2002. În 11 ani a parcurs şase trepte organizaţionale, începând cu inginer stagiar şi până la actuala poziţie.

"Parcursul profesional reprezintă un cumul de oportunităţi şi opţiuni pe care fiecare om le are în faţă la un anumit timp din viaţă. Rămâne alegerea fiecăruia dintre noi ce opţiuni şi ce decizii luăm. Fără falsă modestie, consider că traseul meu profesional este unul normal; actuala poziţie este o etapă intermediară în care trebuie să dovedesc încrederea delegată de acţionari." Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, are circa 1.000 de angajaţi, a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri brută consolidată de 4,6 miliarde dolari şi un rezultat operaţional de 76,8 milioane dolari, faţă de 4,8 miliarde dolari şi respectiv 5,8 milioane dolari în 2011. „Rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare au fost puternic afectate de o serie de factori independenţi de activitatea sa, precum diminuarea semnificativă a cursului valutar, costurile necesare asigurării capitalului de lucru, dar şi evoluţiile internaţionale ale produselor finite.

Spune că unul dintre cele mai dificile momente din carieră a fost coordonarea lucrărilor de revizie în cadrul celor două rafinării din perioada martie - aprilie 2013. „A fost dificil atât prin complexitatea lucrărilor desfăşurate, cât şi prin corelarea repornirii instalaţiilor celor două rafinării cu programul de livrări al grupului. Dar important este rezultatul final şi bucuria reuşitei împreună cu echipa. Depăşirea oricărui moment dificil reprezintă analiza obiectivă a situaţiilor şi acţionarea în consecinţă la momentul oportun." A pornit o afacere proprie, nu în domeniul petrolier, şi priveşte ofertele pe care le primeşte din partea head-hunterilor drept un benchmark propriu pe care fiecare trebuie să şi-l facă.

FUNCŢIE director general 

VÂRSTĂ 35 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 4,6 miliarde dolari

EBITDA 2012 76,8 milioane dolari

ANGAJAŢI 1.000


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tanarul-de-35-de-ani-care-conduce-o-afacere-de-peste-patru-miliarde-de-euro-11026158
11026158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.