Tânăra din România care la doar 23 de ani, în urma unui interviu, a devenit CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii internaţionale de brokeraj în asigurări

Postat la 26 iulie 2021 17881 afişări

Tânăra din România care la doar 23 de ani, în urma unui interviu, a devenit CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii internaţionale de brokeraj în asigurări

Nume: Alexandra Durbacă

Vârstă: 32 de ani

Funcţie: CEO

Companie: Leader Team Broker

Cifră de afaceri (2020): 6 mil. euro

Număr de angajaţi şi colaboratori: 40

 

Cel mai mult mă inspiră... provocările şi schimbările pe care le intuiesc în jurul meu. Mă inspiră enorm libertatea, şi întotdeauna o asociez cu mintea umană, pentru că mi se pare că doar acolo se poate manifesta în toată splendoarea ei, fără niciun fel de restricţii.  Îmi place să am  alături de mine oameni înţelepţi, cu mintea deschisă.

În carieră, cel mai greu îmi este... atunci când mă intersectez cu oameni incapabili să ia decizii, să îşi asume decizii.  Unele decizii trebuie luate, nu este nevoie de o analiză complicată.

Obiectivul meu principal în rolul actual este ca... Leader Team Broker de Asigurare să fie recunoscut în Europa ca lider de piaţă în asigurări de nişă. Ne dorim să fim  prima alegere în rândul clienţilor, fiind un model al calităţii şi încrederii.

Lucrul de care sunt cel mai mândră... este familia mea.

Din agenda mea zilnică... nu lipseşte meditaţia.

Cred că stilul meu de management este... definit de relaţionarea permanentă cu oamenii, indiferent că vorbim de echipă sau de clienţi. Îmi place să fiu implicată în proiecte, nu doar să supervizez. Îmi place să fiu prezentă în piaţă, să iau pulsul satisfacţiei clienţilor.

Mentorul meu este... Margaret Thatcher.

Primul meu şef spunea că... „Viaţa e scurtă” şi oricât de clişeistic pare, este adevărat. E prea scurtă să stai într-un job mizerabil sau să suporţi un şef abuziv sau să te complaci într-o companie care nu-şi respectă angajaţii. Viaţa e prea scurtă să nu îţi faci timp pentru oamenii importanţi din viaţa ta.


Experienţă: A absolvit Facultatea de Afaceri Internaţionale din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi iar, ulterior, s-a specializat în Franţa, la Faculté des Sciences Economiques et de Gestion de l'Université d’Auvergne.  A absolvit şi Masterul de Afaceri Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. La 23 de ani, în urma unui interviu, a fost numită în fruntea uneia dintre cele mai mari companii internaţionale de brokeraj în asigurări şi revenea în ţară după un training complex despre cum se conduce o astfel de afacere. La acea vreme era singura femeie CEO atât de tânără în domeniul brokerajului în asigurări (s-a alăturat echipei Leader Team Broker la 29 de ani).

Profilul Alexandrei Durbacă a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2021.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.