Sunt pe val

Postat la 04 august 2008 147 afişări

Sa fii pe val in societate este echivalent cu a avea o casa decorata de un designer renumit, masina cu multi cai putere, cont in banca in Elvetia, un ceas Vacheron Constantin, plus alte cateva status symboluri. Dar ca sa fii pe val si la propriu, ai nevoie de o ambarcatiune plutitoare si de o multime de povesti marinaresti. Din aceasta cauza, lideri de business din Romania, precum Radu Tudorache, seful distribuitorului de medicamente Montero, Bogdan Andriescu, general manager al Eos Risq, sau Peter Imre, Corporate Affairs Manager la Philip Morris, se decid sa se aventureze pe mari la bordul propriilor vase de zeci de mii de euro.

Amatorii de iahting se impart in trei categorii : cei care detin veliere, cei care detin barci cu motor si cei care vor sa-si cumpere una dintre cele doua optiuni. Diferentele dintre barci cu motor si veliere sunt cam aceleasi dintre Kawasakisti si cei cu Harley-Davidson. Punctul comun este ca ambele te duc pe mare, de unde te intorci de obicei bronzat, senin si cu povesti despre delfinii care s-au intrecut cu ambarcatiunea tot drumul, despre furtuna de care ai scapat ca prin minune si despre apusul pe care l-ai vazut nu de la biroul tau de la etajul 6 din mijlocul Bucurestiului zgomotos, ci plutind in mijlocul marii domoale unde se aud doar pescarusii.

Iahtingul pare sa fie pentru oamenii de afaceri activitatea perfecta care ii poate scapa de oras si de costum. Radu Tudorache, director general al grupului farmaceutic Montero, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an, isi lasa acasa, weekend de weekend, cravata, camasa si pantofii. Ramane, astfel, descult si imbracat in pantalonii albi de in si sapca de skipper, la carma noii sale barci McGregor, care l-a costat 35.000 de euro, barca cumparata in leasing.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sunt,
pe,
val
/lideri/sunt-pe-val-4074341
4074341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.