Stefanos Theocharopoulos este managerul din telecomul românesc care conduce un business 6 in 1

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 decembrie 2012 99 afişări

Stefanos Theocharopoulos poate fi numit cel mai puternic manager din telecomul românesc. Conduce nu doar afacerile de aproape 1,2 miliarde de euro ale operatorilor de telecomunicaţii Cosmote şi Romtelecom, ci şi operaţiunile Germanos, Sunlight, Zapp şi Nextgen.

În total, şase companii care îl ţin cea mai mare parte a timpului în săli de şedinţe. "M-am întrebat şi eu de multe ori, pe vremea când eram un simplu director, cum face un CEO să-şi conducă afacerea şi cum îşi împarte timpul. De-abia mai târziu am înţeles că din această poziţie nu poţi face nimic de unul singur", spune grecul în vârstă de 43 de ani care poate fi numit de anul trecut cel mai puternic executiv din telecomul românesc. "Singurul lucru pe care nu-l poţi delega este alegerea managerilor cărora să le delegi apoi activităţi din business", dezvăluie Theocharopoulos regula pe care a aplicat-o cu stricteţe în toate cele şase companii pe care le conduce, cu afaceri cumulate de cel puţin 1,2 miliarde de euro anul trecut - operatorii telecom Cosmote, Romtelecom, Zapp şi NextGen şi lanţurile de magazine de telefoane mobile Germanos şi Sunlight, toate într-un fel sau altul sub umbrela companiei greceşti OTE.

Conduce Cosmote din 2008, iar de anul trecut a preluat şi frâiele Romtelecom, ambii operatori având aceiaşi acţionari. Grecul în vârstă de 43 de ani a fost numit în funcţia de director executiv la Cosmote de OTE, grupul elen de telecomunicaţii care controlează ambele companii, în 2008.

Licenţiat al Universităţii Sussex de inginerie electronică şi absolvent al unui Master of Science în comunicaţii mobile şi prin satelit în cadrul Universităţii din Westminster, Stefanos Theocharopoulos şi-a clădit de la bun început cariera în domeniul telecom. El a ocupat de-a lungul timpului mai multe poziţii executive în companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center în Marea Britanie şi Ericsson Hellas din Grecia.

Cariera sa în cadrul grupului OTE a început în 2002 şi a fost promovat patru ani mai târziu în funcţia de director executiv business development al OTEGlobe, companie membră a aceluiaşi grup. Ulterior, el a fost numit şi director executiv de tehnologie în cadrul OTE Investment Services.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/stefanos-theocharopoulos-este-managerul-din-telecomul-romanesc-care-conduce-un-business-6-in-1-10406885
10406885
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.