Sorin Minea conduce Asociaţia Română a Cărnii şi a fondat businessul Angst

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 23 decembrie 2012 2076 afişări

De profesie medic veterinar, Sorin Minea este acţionar majoritar al producătorului de mezeluri şi al lanţului de magazine Angst. Minea deţine 60% din acţiuni, restul fiind împărţite între soţia sa, Ludmila Minea, şi Martha Angst.

Până înainte de revoluţie Sorin Minea a profesat ca medic veterinar, iar la începutul anilor 1990 a ajuns să-i cunoască pe viitorii săi parteneri de afaceri, familia Angst, cei care au şi dat numele firmei din România. În 1992 firma a cumpărat fabrica de mezeluri din Buftea, lângă Bucureşti, iar un an mai târziu a început producţia. În 1996 compania a preluat şi fabrica de mezeluri crud uscate Salsi din Sinaia, unde produce Salam de Sibiu. Sorin Minea este şi preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/sorin-minea-conduce-asociatia-romana-a-carnii-si-a-fondat-businessul-angst-10406951
10406951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.