Sonia Artinian: Femeile îşi folosesc mai mult abilităţile de ascultare şi influenţare

Autor: Neferu Postat la 08 aprilie 2012 153 afişări

Sonia Artinian, directorul general al Lafarge Romania, este una din cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea Soniei Artinian în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Sonia Artinian: E dificil de răspuns! Nu ştiu cât de dificil sau uşor este pentru un bărbat să fie lider! De fapt, fiind mult mai puţine femei în poziţii de conducere, atunci sunt mult mai vizibile. Dar pentru mine, a te impune înseamnă două lucruri: mai întâi, este vorba de valoarea pe care o creezi ca lider pentru companie şi, într-un sens mai larg, pentru societate şi pentru ţară, de exemplu, dar este vorba şi de cum creezi valoarea, cum îi implici pe oameni, cum îţi demonstrezi leadership-ul şi valorile în care crezi. Şi, ca femeie, poate că fac lucrurile diferit, deoarece sunt mai sensibilă la aspectele legate de dezvoltare durabilă şi construcţii durabile, educaţie, diversitate şi incluziune, de exemplu.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Sonia Artinian: Poate că femeile îşi folosesc mai mult abilităţile de ascultare şi influenţare pentru a obţine rezultate. Dar este din nou dificil să dai o regulă generală, deoarece există şi bărbaţi care ştiu foarte bine să asculte şi să influenţeze şi invers.

BUSINESS Magazin: Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Sonia Artinian:Îmi plac brandurile franţuzeşti, desigur! Folosesc parfumuri de marcă, cum ar fi Serge Lutens. În ceea ce priveşte hainele şi accesoriile, deoarece încerc să vizitez cu regularitate uzinele de ciment, staţiile de betoane şi carierele, trebuie să port haine potrivite pentru astfel de situaţii, rămânând în acelaşi timp feminină.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de succes ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/sonia-artinian-femeile-isi-folosesc-mai-mult-abilitatile-de-ascultare-si-influentare-9487269
9487269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.