Sonia Artinian este cea mai puternică femeie din ciment

Autor: Andreea Neferu Postat la 22 decembrie 2012 121 afişări

Franţuzoaica Sonia Artinian conduce de la începutul acestui an operaţiunile de ciment, agregate şi betoane ale grupului Lafarge, după ce a preluat funcţia de la Philippe Questiaux.

Sonia Artinian este de profesie inginer în ştiinţele biologice şi lucrează în grupul Lafarge din anul 2008. Iniţial a ocupat poziţia de prim-vicepreşedinte în departamentul dezvoltare organizaţională şi a coordonat Universitatea Lafarge. Artinian are un MBA la Collège des Ingénieurs, iar înainte de Lafarge a lucrat în cadrul firmei de consultanţă strategică Capgemini Consulting, în funcţia de vicepreşedinte. Cariera sa a debutat în 1992, imediat după absolvirea facultăţii, în cadrul euroSTART, o platformă de dezvoltare pentru afaceri, cu accent pe strategie şi consultanţă de management. Lafarge Ciment a fost anul trecut cel mai profitabil jucător din industria locală a cimentului, cu un profit net de 42,5 milioane de euro la o cifră de afaceri de peste 180 de milioane de euro. Grupul Lafarge a intrat pe piaţa locală în 1999 prin preluarea fostului producător naţional Romcim, printr-un parteneriat cu BERD. Francezii deţin în prezent două fabrici de ciment la Hoghiz (Braşov) şi Medgidia, precum şi o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, capacitatea totală a acestora ridicându-se la 4,5 milioane de tone.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/sonia-artinian-este-cea-mai-puternica-femeie-din-ciment-10406904
10406904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.