Siminel Andrei conduce societatea care deţine în România pachete minoritare şi majoritare de acţiuni în mai bine de 300 de companii din industrie, servicii, imobiliare şi servicii financiare

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 ianuarie 2013 2589 afişări

Siminel Andrei a absolvit Politehnica Bucureşti, Facultatea de Transporturi, după care a lucrat timp de opt ani la Automobile Dacia, între care ca şef de secţie.

Cariera inginerului s-a schimbat însă complet în 1992, când s-a angajat ca referent în cadrul BNR, unde a participat inclusiv la operaţiunile de pregătire a înfiinţării Bursei de Valori Bucureşti. În 1994 a fost recrutat pentru şefia operaţiunilor locale ale fondului american de investiţii New Century Holdings (NCH), care a ajuns să deţină în România pachete minoritare şi majoritare de acţiuni în mai bine de 300 de companii din industrie, servicii, imobiliare şi servicii financiare. Tot în 1994 a devenit administratorul şi preşedintele firmei de brokeraj Active International, pentru ca un an mai târziu să-şi înceapă primul mandat de secretar general al Comitetului BVB, funcţie pe care o va exercita până în 2001 şi apoi din 2010. A condus Asociaţia Naţională a SVM (ulterior Asociaţia Brokerilor).Între timp şi-a adăugat în CV şi un MBA la Universitatea din Pittsburg.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/siminel-andrei-conduce-societatea-care-detine-in-romania-pachete-minoritare-si-majoritare-de-actiuni-in-mai-bine-de-300-de-companii-din-industrie-servicii-imobiliare-si-servicii-financiare-10452653
10452653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.