Ronald Binkofski şi-a încheiat mandatul la conducerea Microsoft România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 ianuarie 2013 79 afişări

În urmă cu doi ani Ronald Binkofski s-a alăturat echipei Microsoft România după cinci ani petrecuţi la filiala din Polonia, ultima dată în rol de COO.

Despre România spune că este o ţară "extraordinară, cu o climă care îmi convine de minune, cu o natură spectaculoasă şi oameni în compania cărora îmi face plăcere să fiu". Crede că sunt încă multe lucruri de realizat "în aspecte ce ţin de viaţa de zi cu zi şi de dezvoltare a mediului de afaceri şi cred că prin mandatul meu pot influenţa această agendă, personal şi cu ajutorul echipei Microsoft România, dincolo de aspectele ce ţin de afacerile Microsoft în ţară".

Înainte de venirea în companie, care a înregistrat în ultimul an fiscal o creştere de 10% a afacerilor, pe fondul unei pieţe ce a stagnat, Binkofski a fost CEE area manager în cadrul Software AG, funcţie ce i-a permis contactul cu mulţi clienţi şi parteneri din România.

A absolvit cursurile Facultăţii de Matematică Aplicată a Universităţii Jagiellonian şi s-a specializat în matematică la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt. Binkofski, care are cetăţenie germană şi poloneză, a început studiile superioare în Germania şi a absolvit Facultatea de Matematică Aplicată din cadrul Universităţii Jagellonice din Cracovia, specializându-se ulterior tot în acelaşi domeniu la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt - "în business, matematica este esenţială", comentează el. Este pasionat şi de muzică; are nu mai puţin de 14 chitare acustice şi cântă la ele, după cum susţine, "fără să se fi plâns vreun vecin până acum".

A fost şi profesor pentru o scurtă perioadă, însă după aproape nouă ani petrecuţi la Software AG şi-a dat seama că vrea să profeseze în IT. Au urmat doi ani pe cont propriu: Binkofski şi-a deschis propria firmă de consultanţă în IT doar pentru că a vrut să încerce experienţa de antreprenoriat. A rămas însă la stadiul de experienţă, reintrând în mediul corporatist în 2006. "Îmi place să lucrez cu oamenii, or, ca antreprenor, eşti singur", explică el.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ronald-binkofski-si-a-incheiat-mandatul-la-conducerea-microsoft-romania-10452566
10452566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.