Răzvan Diraţian a pornit ca simplu angajat, iar acum conduce operaţiunile Avon din România şi Moldova

Autor: Anca Barbulescu Postat la 04 februarie 2013 348 afişări

Răzvan Diraţian a terminat Facultatea de Marketing din cadrul ASE Bucureşti şi a lucrat încă din timpul studiilor, pentru că dorea să câştige experienţă.

Prima poziţie în cadrul Avon a fost cea de sales analyst şi a fost practic, povesteşte el acum, momentul din care "am început să învăţ despre afacere". Cu 13 ani în urmă a intrat în companie şi ulterior a ocupat diverse funcţii în zone variate ale businessului: sales support manager, business development manager şi, acum, director general pentru România & Moldova. Lucrează direct cu 100 de oameni, dar indirect cu peste 300. Bugetul administrat este aferent pentru România şi pentru Moldova, ridicându-se la câteva zeci de milioane de dolari. A ştiut mereu că un moment de cumpănă se poate transforma într-o oportunitate, "aşa că am încercat de fiecare dată să depăşesc situaţia cu zâmbet şi optimism". Între situaţiile de acest gen enumeră comunicarea unor rezultate sub plan (cu toate consecinţele aferente), rezilierea unui contract cu un colaborator sau o concediere. Cu toate acestea, "cel mai dificil mi se pare să comunic unui angajat că o idee foarte bună sau un proiect îndrăzneţ trebuie amânate din considerente de resurse sau conjunctură". Tentative de antreprenoriat a avut încă din vremea facultăţii şi spune că nu a renunţat nici acum la idee.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/razvan-diratian-a-pornit-ca-simplu-angajat-iar-acum-conduce-operatiunile-avon-din-romania-si-moldova-10541543
10541543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.