Rareş Popelcă: Concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat şi este sub controlul tău

Postat la 12 august 2021 107 afişări

Rareş Popelcă: Concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat şi este sub controlul tău

Cred că jobul ideal este… acela în care simţi că îţi aduci cu adevărat contribuţia la obiectivele organizaţiei şi aceasta este apreciată, faci o diferenţă pentru cei din jur şi societate, într-un climat şi cultură organizaţională care te provoacă să devii mai bun în fiecare zi.             

Lucrul de care sunt cel mai mândru este… în viaţa profesională, echipa din care fac parte. Este un sentiment puternic de împlinire, pentru mine, să ştiu că am contribuit la formarea şi dezvoltarea acesteia în ultimii ani.                  

Cred că stilul meu de management este definit de… asemănarea cu stilul de conducere scandinav, model în care am studiat şi m-am format şi pe care îl aplicăm şi în echipa de top management. În general, practic un stil de conducere participativ, adaptat în funcţie de nevoile şi maturitatea echipei. Având diverse roluri în organizaţie de-a lungul anilor, mi-a fost de mare folos şi în procesul de învăţare şi dezvoltare. 

Mentorii pe care îi am sunt… începând cu mama mea, actuali sau foşti manageri pe care îi admir, colegi sau colaboratori. De-a lungul anilor, am avut norocul să întâlnesc şi să colaborez cu mulţi oameni extraordinari, oameni deschişi să împărtăşească din experienţa şi cunoştinţele lor.  

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este… Concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat şi este sub controlul tău.


Vârstă: 33 de ani 

Funcţie: Supply Chain Director

Companie: Premium Porc Group

Cifră de afaceri (2020): 77 mil. euro

Număr de angajaţi: ~500


Numărul colegilor din echipa sa: 4 (coordonare directă, zona de middle management), 80 (coordonare indirectă)


Experienţă: S-a alăturat echipei Premium Porc Group în urmă cu 10 ani, imediat dupa finalizarea studiilor în Danemarca, iar de doi ani a preluat coordonarea diviziei Supply Chain, cu obiectivul principal de a dezvolta şi optimiza activitatea acesteia. Şi-a început activitatea la biroul din Danemarca al companiei şi a revenit acasă ocupând rolul de HR Manager într-o perioadă de creştere accelerată a organizaţiei. Simultan, a dezvoltat politica de CSR şi a coordonat proiectele companiei de implicare socială în comunităţile în care activează. Spune că s-a format şi a crescut în cadrul Premium Porc, având diverse roluri în implementarea strategiei de dezvoltare a companiei.  


Domeniile pe care se concentrează în prezent: Divizia de Supply Chain, care include departamentele: logistică, fertilizări organice şi producţie cereale (fermă vegetală)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.