Radu Enache se află în fruntea unuia dintre cele mai importante lanţuri hoteliere din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 23 decembrie 2012 197 afişări

Radu Enache a absolvit în 1973 Facultatea de Energetică din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti şi a fost repartizat la Institutul de Cercetări şi Modernizări Energetice (ICEMENERG).

A decis să plece din sistemul de stat în 1993, când şi-a înfiinţat propria firmă de consultanţă, International Consult, care oferea servicii investitorilor din străinătate. Se baza pe o bună capacitate de analiză şi pe faptul că vorbea cinci limbi străine şi a reuşit astfel să participe la vânzarea Ursus, la intrarea pe piaţă a Vileroy & Boch şi în final la preluarea lanţului hotelier Continental, unde a intrat ca acţionar majoritar şi în jurul căreia şi-a clădit afacerea în ultimii 20 de ani. După ce a dezvoltat baza de hoteluri privatizate, Enache a început să dezvolte şi proiecte noi, primul fiind un contract semnat cu Accor cu exclusivitate pe brandul Ibis.

Ultimii ani nu au fost uşori pentru piaţa hotelieră şi nici afacerile managerului nu au mers mai bine: pierderile Continental Hotels au urcat la peste zece milioane de euro anul trecut, respectiv jumătate din nivelul cifrei de afaceri.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/radu-enache-se-afla-in-fruntea-unuia-dintre-cele-mai-importante-lanturi-hoteliere-din-romania-10406959
10406959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.